Sport

Már a Fidesz is Gyárfás Tamás leváltásán ügyködik

A Fidesz is megszólalt a múlt héten kirobbant úszóügyben. A hvg.hu-nak nyilatkozó fideszes politikus elmondta,  nem szeretnék sokáig halogatni a rendteremtést a szövetségben. Szeretnék minél hamarabb leváltani Gyárfást Tamást a MÚSZ éléről.

Nagyon rövid időn belül le kell és le is fogjuk zárni ezt az ügyet, a feszültségek nem veszélyeztetik a vizes-vb eredményességét

– mondta egy magas kormányzati tisztséget is viselő politikus.

A politikus szerint egyértelmű, hogy Gyárfás nem vezetheti tovább a szövetséget, a legfőbb dilemma az, mint mondta, hogy ezt hogyan értessék meg, fogadtassák el vele, mert nem az a típusú ember, aki magától lemond.

A kormánynak hivatalosan semmilyen ráhatása nincs a sportszövetség működésére, a háttérben óriási szervezés folyik. Viszont a HVG információ szerint elsősorban az úszókat próbálják győzködni és rávenni, hogy minél többen álljanak ki Gyárfással szemben, és kezdeményezzék a szövetség közgyűlésének összehívását.

Orbán Viktor miniszterelnök Gyárfás lemondásáról csak annyit mondott, Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár közleményében az ő véleménye is benne van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik