Közélet

Saul fia: rágalmazás miatt perelnek az alkotók

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2016. 01. 28. 21:50

Rágalom minden nekem tulajdonított szó

– nyilatkozta Nemes Jeles László rendező. A sajtófőnök közleménye szerint a Saul fia rendezője és producerei döbbenten értesültek a Jüdische Allgemeine cikkének tartalmáról. Az idézett mondatok nem hangzottak el az interjúban, ezért a film producerei azonnal megindítják a német lap ellen a szükséges jogi lépéseket.

A Mandiner szerint „Magyarország nem normális ország” címmel jelent meg interjú Nemes Jeles Lászlóval a német Jüdische Allgemeinéban csütörtökön. A Saul fia rendezője a lap szerint arról beszélt, hogy Magyarországon félelmetes számban vannak az antiszemiták, az ország politikusai és polgárai sem normálisak.

A zsidógyűlölet Magyarországon, ahogy korábban, most is nagyon széles körben elterjedt. Sokan legszívesebben újranyitnák a koncentrációs táborokat, ha megtehetnék – inkább tegnap, mint ma

– derül ki a Mandiner által idézett interjúból.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Eltűntek a hirdetések, G. Fodor esendő lett
Budapest, 2015. október 2.
Tanulók Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára tanóráján, amelyen főként az egészséges életmódról beszélgettek a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban 2015. október 2-án. Az óra utáni sajtótájékoztatón az államtitkár a világ legnagyobb tanórája elnevezésű, az ENSZ által életre hívott kezdeményezésről beszélt.
MTI Fotó: Marjai JánosNem enged a felvételi könnyeinek az EMMI