Közélet

L, mint Lajos – így pörgette Orbán Viktor a Szerencsekereket

Akkor még három gyerek szorított a Fidesz első emberéért. Barlangrajz-számba menő videóval kedveskedünk, kattintson.

Andy Vajnát még legfeljebb a Rambo- és Terminátor-filmek producereként ismerhettük, amikor futott a TV2-n a Szerencsekerék. Egyelőre még azt sem lehet látni, hogy a kereskedelmi csatorna tényleg a kormánybiztos kezébe kerül-e, azt meg pláne nem, hogy ha így lesz, a csapból is Orbán Viktor fog-e folyni, mindenesetre a Fidesz első emberét annak idején behívták a híres vetélkedőbe.

Az ominózus adás lehet, hogy örökre a feledés homályába merült volna, de az internetnek hála, előkerült egy igen tanulságos részlet. Orbán Viktoron kívül Keleti György MSZP-s honvédelmi miniszter és Mécs Imre SZDSZ-es politikus szerepelt a játékban, őket Klausmann Viktor „a NATO-expressz utasaiként” konferálta fel. A Viktorként bemutatott Orbánért akkor még három gyermek szorított otthon. A politikusok tiszteletére aznap a kerékről levették a „csőd” mezőt.

A felvétel előkerülésének némi köze lehet ahhoz, hogy pénteken a nyolcadik kerületi merengőértelmiségi-szórakozóhely, az Auróra tematikus bulit tart „Vidd haza a TV2-t” címmel, a programok közt ott is szerepel Szerencsekerék-vetélkedő „L, mint Lajos” alcímmel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik