Közélet

A 40. születésnapján rúgták ki, felgyújtotta főnöke házát és autóját

A férfiak amúgy is nehezen viselik, amikor véget érnek harmincas éveik, de az különösen nehézzé teheti a napot, ha fiatalságuk mellett még állásukat is elveszítik.

Nem sokat várt, és pár órával elbocsájtása után máris bosszút állt (volt) főnökén a floridai Damion Haywood, aki egy benzineskannával érkezett meg a 79 éves férfi házához, hogy felgyújtsa az épületet. Willie Irven délután 11 órakor közölte vele, hogy már nem tart igényt a munkájára, és 40. születésnapját aznap ünneplő Haywood egy órával később már azzal foglalkozott, hogy lángra lobbantsa a 79 éves férfi autóját és házát – írta a The Daytona Beach News-Journal.

A rendőrség közlése szerint a váratlanul munkanélkülivé vált szülinapost unokaöccse vitte el egy benzinkúthoz, ahol egy fémkannát töltött teli benzinnel, majd anyja házához vitette magát, aki közel lakott főnökéhez. Egy szemtanú dél körül látta, ahogy a kiszúrja Irven kisteherautójának kerekeit, majd a kannából benzint locsol az autóra, és felgyújtja azt.

Egészen más “gyertyalángok” voltak a 40. születésnapján lapátra tett férfi “tortáján”
Fotó:Thinkstock

A szemtanú azonnal hívta a rendőrséget, akik már csak akkor értek ki, amikor Haywood már távozott – de előtte még a házat is megpróbálta felgyújtani. Az 1946-ben felhúzott épület csak annak köszönhetően nem égett le, hogy falai azbesztből készültek, és ellenálltak a lángoknak.

Irven a rendőrségnek azt állította: azért rúgta ki a férfit, mert folyamatosan betépve érkezett dolgozni. A beszámolókból az nem derült ki, hogy milyen munkahelyről van szó. Az viszont igen, hogy Haywood enm volt ismeretlen a rendőrök előtt. 1998 óta 23 alkalommal tartóztatták le, és kétszer is ült már börtönben: egyszer rablás, másodszor pedig kokainnal való kereskedés miatt.

Most újra rácsok mögött találta magát Haywood, miután bosszúja miatt letartóztatták és gyújtogatás vádjával indítottak eljárást ellene.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik