Nagyvilág

Bázisugrással ünnepelte 102. születésnapját

bázisugrás (bázisugrás, )
bázisugrás (bázisugrás, )

Az adrenalinfröccsre vágyó idős hölgy egy Idaho állambeli hídról vetette magát a mélybe.

Dorothy Custer a családjától kapta ajándékba a hajmeresztő élményt – írja a BBC. A jeles napon a Perrine Bridge-ről hajtotta végre a tandemugrást, amelyről videó is készült.

Az asszonynak egyébként nem ez volt az első szokatlan szülinapi húzása. Egy évvel korábban egy úgynevezett zipline-ra vállalkozott. Ez az az extrém sport, amelynek keretében a bátor vállalkozók egy drókötélen mozgó székben ülve száguldozhatnak, irgalmatlan sebességgel.

Jóval a nyugdíjkorhatár fölött kezdődik az élet?

Úgy tűnik, trendi lett az idősebb generáció körében az extrém élmények hajszolása a jeles napokon. A 90 éves John Lawton azzal hívta fel magára a bulvársajtó figyelmét, hogy születésnapja alkalmából kilencvenszer repül át Kanada és az Egyesült Államok határán egy Cessna 172-essel. Az aggastyán hét gyermeke közül az egyik pilóta, de apja éppen ezért nem akarta, hogy vele tartson. Mint mondta, még a látszatát is el akarta kerülni annak, hogy segítséget kapott volna. Egyébként pedig ő maga sem kezdő: már 56 éve vezet repülőt.

Az erős szél miatt egyébként csak a tervezettnél egy nappal később tudta végrehajtani a szokatlan mutatványt, amelyet végül kedden, cirka másfél óra alatt sikerült abszolválnia.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik