Közélet

Tízmilliós értékben lopott emberi bőröket

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a férfi mihez kezdett a kórházból eltulajdonított, bőrátültetésre szánt bőrdarabokkal.

Az amerikai Pennsylvania államban élő férfit hétfőn tartóztatták le, egy januárban indított nyomozás után. A helyi hatóságok állítása szerint Gary Dudek 350 ezer dollár, azaz több mint 77 millió forintnak megfelelő értékben lopott el átültetésre szánt bőrdarabok egy philadelphiai kórházból, 2011 novembere és 2013 júliusa között – jelentette a helyi sajtó-

A férfi ellen azért csak januárban indult eljárás, mert a kórháznak csak akkor tűnt fel egy belső pénzügyi vizsgálat alatt, hogy hiányoznak a bőrdarabok – írta az NBC Philadelphia. A Philadelphia Daily News esetről szóló cikke szerint a kórházi alkalmazottak ekkor „látták, hogy Dudek bőrdarabok visz az autójához. A két beszámoló szerint biztonsági felvételeket is találtak két korábbi alkalomról, amikor a kórházból elvitt bőrdarabokat az autójába rakja.

A rendőrség közlése szerint a férfi volt az átültetésre szánt bőrdarabokkal foglalkozó korházi osztály pénzügyeinek felelőse, és pozíciójánaál fogva korlátozás nélkül fért hozzá a kórház számlájához, és bármikor szabadon rendelhetett bőrt. A férfi egyben egy átültetésre szánt bőrökkel foglalkozó cég értékesítője is volt 2006 és 2013 szeptembere között. A kérdéses cég azonban közölte, hogy ők nem vásárolnak és adnak el emberei bőröket, hanem egy olyan „műbőrt” fejlesztett ki, amelyet bőrátültetésekhez használnak, helyettesítve az emberi bőrt.

Gary Dudek – 350 dollár értékű emberi bőrt lopott el egy kórházból, a vád szerint
Fotó:NBC Philadelphia

Dudeket előző hét hétfőn tartóztatták le, és lopás valamint irathamisítás vádjával indítottak eljárást ellene. Az óvadék ellenében szabadlábon védekező férfi nem volt hajlandó nyilatkozni az esetről az NBC-nek, amikor a tévések felkeresték otthonában.

A rendőrség még nem tudja, hogy Dudek miért lopta el a kórházból a tízmilliókat érő emberei bőröket, és azt sem, mi lett azokkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik