Élet-Stílus

Saját bőréből csinál műalkotást

Különleges betegségének köszönhetően lett híres.

A 34 éves Ariana Page Russell egy meglehetősen ritka, és zavarba ejtő kórral, a dermatográfiával küzd. A betegsége miatt a lány bőre annyira érzékeny, hogy ahol hozzáér, vagy épp megkarcolja csalánkiütéshez, vagy allergiás reakcióhoz hasonló pirosodás jelenik meg a bőrön. A dermatográfia gyógyíthatatlan, és az immunrendszerben keletkezett zavar okozza.

A Brooklynban élő Ariana sokáig nem tudott mit kezdeni betegségével, ám egy nap váratlanul úgy döntött, hasznot húz belőle. Elhatározta, hogy mintákat, rajzokat karcol a bőrébe, amikről aztán fotókat készít. Az ábrákat és a szövegeket egy valamikori kötőtűvel karcolja a hasára, a lábára, a karjaira, ezt követően harminc perce van a tökéletes fotó elkészítésére: a pirosság és a duzzanat ugyanis eddig tart.


Saját bőrét használja vászon helyett
Fotó: dermathographism.wordpress.com

Az Ariana bőréről készült fotókat eddig egyébként már több amerikai galéria is kiállította, ám a közönséget megosztják az alkotások. Ahogy Ariana az ABC Newsnak nyilatkozta a meglehetősen bizarr alkotások vagy nagyon tetszenek valakinek, vagy nagyon nem.

A képeket egyébként nem saját szórakoztatására kezdte készíteni, hanem azért, hogy felhívja a figyelmet a betegségre és az abban szenvedőkre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik