Üzleti tippek

Az állam ma is pénzelte a HírTV-t és az ATV-t

Az ORTT ismét egyedi támogatásban részesítette két kedvenc tévéadóját, a HírTV-t és az ATV-t.

Az Országos Rádió és Televízió Testület február 20-i ülésén – számos egyéb ügy mellett – döntött néhány televízió „egyedi támogatási kérelméről”. A testület elnöke azt javasolta, hogy az ATV, a HírTV, a Hálózatos TV és a Helyi Televíziók Országos Egyesületének kérelmeit egyszerre szavazzák meg – vagyis a testület tagjai nem dönthettek egyenként, ha az egyik célra szívesen adtak volna, akkor meg kellett szavazniuk a többi juttatást is. Ebben a tekintetben a mostani döntés hasonlít a tavaly októberi döntésre, amikor az ATV és a HírTV kért és kapott 40-40 millió forintot – szigorúan egyszerre.

A legújabb döntés értelmében összesen 178 millió forintot osztottak szét. Ebből 40-40 jut az ellenzék és a kabinet kedvenc adóinak, a Hálózatos TV is ennyivel gazdagodott, míg a helyi televíziósok összesen 38 millió forintot kaptak 70 adó műsorának archiválására.

Lapunk előzetes értesüléseit az ülést követően megerősítette Szalai Annamária, a testület fideszes tagja. A támogatási kérelmeket a testület elnöke, valamint a szocialista és a szabad demokrata tag szavazta meg, míg az MDF, a KDNP és Fidesz delegáltjai a juttatás ellen szavaztak – erősítette meg Szalai Annamária.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik