Pénzügy

Nagyon titkolja a kormány, ki vette meg a kormányüdülőt

fónagy jános (fónagy jános, )
fónagy jános (fónagy jános, )

Az árverési hirdetményben az adásvételi szerződés aláírására megjelölt határidő még nem telt le, az adásvételi szerződést a felek még nem írták alá, erre tekintettel a vevő személyéről jelenleg nem áll módomban információt adni

– válaszolta Fónagy János államtitkár Mesterházy Attila szocialista politikus kérdésére, amit eredetileg Kövér László házelnöknek intézett arra vonatkozóan, hogy ki vette meg a lovasberényi kormányüdülőt.

Az államtitkár hozzátette: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 2014. november 10-én vette át a Közigazgatási és Igazságügyi Hivataltól az „ingatlanegyüttest”, amely így a fenti időponttól már nem üzemelt kormányüdülőként.

Az árverést 2016. június 3-án írták ki, az árverési tételre érvényes licit érkezett, így az árverés eredményes volt. A végleges eredményhirdetés június 25-én 20 órakor volt. Az árveréssel kapcsolatos információk az MNV EAR felületén regisztráció nélkül is hozzáférhetőek – közölte.

Az ingatlan kikiáltási áron, 176 millió forint + áfa, azaz bruttó 223 millió 520 ezer forintért kelt el, de nem tudni, kié lett.

A hivatalos nevén Erzsébet Szálloda Lovasberényt az 1960-as évek végén építették, és a 2000-es évek elején felújították. A főépületben és melléképületben összesen 30 szoba várja a vendégeket teljes ellátással, illetve olyan szolgáltatásokkal, mint szabadtéri úszómedence, jakuzzi, szauna, infraszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs, sporteszköz-kölcsönzés, játszótér, teniszpálya, sportpálya, fedett kerthelyiség, illetve parkol.

(hvg.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik