Pénzügy

Lakásadót vezetnek be Kocsis Máté kerületében

lakásadó (lakásadó)
lakásadó (lakásadó)

Íme az első példa arra, milyen kreatívak lehetnek az önkormányzatok, ha rájuk van bízva, milyen adót szedjenek.

A fideszes VIII. kerületi önkormányzat úgy döntött, megsarcolja a kiadott lakásokat: évi 28 140 forintot kell majd utánuk fizetni januártól – tudatta a hvg.hu.

Füstadó nem…

Az első új önkormányzati adó

Mint nemrégiben beszámoltunk róla, az önkormányzatok jövőre szinte teljesen szabad kezet kaptak abban, milyen adót vethetnek ki (néhány korlátozással). Úgy tűnik, itt az első példa.
A határozatlan időre bevezetett adót annak kell megfizetnie, akinek Józsefvárosban van a lakása, de nem abban él, vagy bejelentett lakcímmel nem rendelkezik, illetve aki a lakását, vagy annak csak egy részét (pl. egyik szobáját) lakás céljára bérbe adja.

A díj pedig egységes, vagyis nem függ a lakás méretétől.

A nyócker polgármestere egyébként éppen az a Kocsis Máté, aki bedobta a drogtesztes javaslatot, ami mögül már ki is hátrált a kormány.

A zuglóiak jobban jártak

Két napja derült ki, hogy Zuglóban éppen ellenkező előjelű változás következhet: visszakaphatják a volt fideszes vezetés alatt beszedett kommunális adót a helybéliek. Ezt Karácsony Gergely, a PM társelnöke, az új polgármester jelentette be, aki Tóth Csabával, az MSZP XIV. kerületi elnökével tartott sajtótájékoztatót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik