Pénzügy

Nem egyeztetett a Tesco a szakszervezettel

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) továbbra is követeli a Tesco Global-Áruházak Zrt.-től a társaság valamennyi gépkocsivezetőjét érintő rendkívüli munkavégzésért járó díjat, illetve a munkavállalók egy részét érintő délutáni és éjszakai műszakpótlék különbözet kifizetését.

A Bubenkó Csaba KDFSZ-elnök által jegyzett, szerdán közzétett közlemény szerint a sajtóhírekkel ellentétben a Tesco nem egyeztetett az elmaradt bérek kifizetésével kapcsolatban a szakszervezettel. Így azt sem lehet tudni, hogy egyáltalán az egyes munkavállalók esetében hány órára eső díjat fizetett ki a társaság.

A KDFSZ ugyanakkor azt is közli, hogy elsőként a gyáli logisztikai központban dolgozó 13 sofőrnek, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete tagjainak a Tesco már átutalta az elmaradt rendelkezésre állási díjat.

A kifizetés a 2007. szeptember 1. és 2011. február 28. közötti időszakra járó rendelkezésre állási díjakat tartalmazza – áll a közleményben.

A Tesco nem érti

“A Tesco értetlenül áll a KDFSZ újabb sajtókampánya előtt, mely ismételten félrevezető és valótlanságokat állít” – reagált a Tesco a KDFSZ közleményében foglaltakra.

A vállalat közölte: márciusban mind a 220 sofőrje számára visszamenőlegesen megfizeti az elmaradt rendelkezésre állási díjakat.

A közlemény idézi Iglódi-Csató Juditot, a társaság kommunikációs igazgatóját, aki kifejti: “felhívom a KDFSZ figyelmét a tényre, mely szerint a március hónap még nem ért véget.”

Ennek ellenére illetve éppen ezért a kifizetések egy része már megtörtént, a fennmaradók pedig a következő hetekben, március 31-ig fognak megtörténni – tartalmazza a közlemény.
A kommunikációs igazgató emlékeztet: a Tesco folyamatosan, sokszor naponta egyeztet, szóban, személyesen és telefonon, illetve írásban a KDFSZ különböző képviselőivel. A társaság sajnálatosnak tartja, hogy ezekről Bubenkó Csaba nem tud, vagy nem akar tudomást venni. Legutóbb például a múlt héten, pénteken volt egyeztetés éppen a sofőrökkel kapcsolatban – jelzi a társaság.

A Tesco javasolta a KDFSZ számára, hogy a jó együttműködés, a konstruktív munka érdekében legyenek rendszeres személyes találkozók a felek között. Erre a KDFSZ még nem reagált.
“Ellenben a sajtóban már ismét támadja a vállalatot olyan újabb igényekkel, amelyeket a soha semmilyen formában nem jelzett számunkra” – tartalmazza a közlemény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik