Pénzügy

Bankárvezető a Suzukinál

December elsejétől a Magyar Suzuki Zrt. vezetői testületének új tagjaként Urbán László vezérigazgató-helyettesi beosztást tölt be a vállalatnál – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A közgazdász szakember korábban évtizedekig a Magyar Nemzeti Banknál dolgozott, új pozíciójában a Magyar Suzuki Zrt. kormány- és iparági kapcsolatait irányítja – áll a gyár közleményében.

Legutóbb novemberben voltak személycserék az autógyár felső vezetésében. Ekkor jelentették be, hogy a kormány- és iparági kapcsolatokért felelős korábbi vezérigazgató-helyettes, Fórián István az ITD Hungarynál stratégiai és hálózati igazgatóként folytatja pályafutását.

Az idén, az első félévében a Suzuki 116 252 gépkocsit értékesített, amelyből 13,75 százalék (15 984 darab) a belföldi, 86,25 százalék (100 268 darab) pedig az európai piacon talált gazdára. Az idei év végére 220 000 darabot meghaladó gyártási eredményt tervez a vállalat.

A Magyar Suzuki Zrt. idén 50 milliárd forintot fordít beruházásra, a vállalat adta a magyar export 2,2 százalékát 2006-ban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik