Gazdaság

Drága lehet, ha a kormányra hallgatva több nyulat eszünk

Magyarország Európa egyik legnagyobb nyúlhúsexportőrének számít, ugyanakkor a belföldi nyúlhús fogyasztásában a rangsor végén kullogunk. Ezért nyáron országos kampány indult a nyúlhúsfogyasztás ösztönzésére.

Minden korosztály számára (csecsemőknek a hozzátáplálás időszakától kezdődően, kisgyermekeknek, fiataloknak, várandósoknak, felnőtteknek, időseknek) ajánlható a fogyasztása. Bizonyos betegségek, állapotok esetén (például vérszegénység, fogyókúra, zsírszegény étrend) különösen javasolt a nyúlhús étrendbe iktatása – mondta a Pénzcentrum megkeresésére a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) Tudományos Bizottságának tagja Dr. Badacsonyiné Kassai Krisztina, hozzátéve azt is, hogy a nyúlhús ritkán allergizál.

Csakhogy az emberek nemigen akarnak nyulat venni, enni. És nem csak azért nem, mert olyan cukik a szőrmókok. Azért is, mert a nyúlhús drága lehet.

A portál megnézte, hogy a nagyobb áruházakban milyen áron juthatunk hozzá egy kiló pecsenyenyúlhoz. Az online áruházakban keresgéltek, és megállapították, hogy például a GRobyban és a Príma áruházban egyáltalán nem is tudnánk nyúlhúst vásárolni.

Az Auchanban viszont találtak: a darabolt pecsenyenyúl kilójáért 2715 forintot kérnek, 1 kilogramm pecsenyenyúl lapocka ára 1998, míg a combé 3776 forint. A Tescóban utóbbi kilójáért 3 776 forintot kell fizetni, a darabolt házinyúl kilója pedig 2 718 forint. A Tesco friss nyúl apróhús kilója pedig 1 998 forintba kerül.

Vagyis ha egy család a hétvégén nyulat szeretne enni, az jóval többe kerülhet, mintha csirkét vagy disznót vásárolnának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik