Gazdaság

Világsikert ért el egy új magyar szoftverfejlesztés

tn-ms (Array)
tn-ms (Array)
Scrum Poker nevű fejlesztésükkel egy magyar fejlesztő csapat nyerte az Atlassian, a világ egyik legnépszerűbb agilis fejlesztési feladatok menedzselésére használt szoftverét, a JIRA-t fejlesztő cég versenyét. A világon bárki jelentkezhetett. A 115 beérkezett pályamunkából a magyar csapat került ki abszolút győztesen.

A szoftverfejlesztés során egy-egy feladat értékelésekor szinte lehetetlen pontosan megállapítani, milyen komplexitású és mennyi ideig fog tartani az adott fejlesztés. Ezt segíti, modellezi egy új magyar program, amely megmondja, hogy mikorra lesz kész a funkció és mennyi erőforrás szükséges hozzá. Főként az üzleti világ, bankok, biztosítók használhatják a szoftvert.

A magyar ShiwaForce fejlesztésének különlegessége, hogy a modellezéshez pókerkártyákat használtak fel. A kártyákkal a csapattagok komplexitás szerinti becslést adnak az adott feladatra, majd a nagyon eltérő becsléseket további tisztázó kérdésekkel és újabb szavazókörrel közös értékre hozzák. A végén közösen megállapodnak egy komplexitásszámban. A módszer nem szuperpontos és tudományos, de a gyakorlatban mégis működik. A fejlesztők Androidos vagy iOS-es eszközökön egy mobilalkalmazás segítségével szavazhatnak a virtuális kártyákkal.

Ez a módszertan egy 15 ezer dollár értékű fődíjat, valamint 5 ezer dollár értékű Amazon Web Services creditet ért egy nemzetközi versenyen. A világon bárki jelentkezhetett. A 115 beérkezett pályamunkából a magyar csapat került ki abszolút győztesen. A ShiwaForce csapata arról ismert, hogy élen járnak az agilis módszertanok fejlesztésében, mellyel olyan ügyfeleik digitális transzformációját támogatják, mint az OTP, a Magyar Telekom, az Erste Bank, az Axa Bank, a Vienna Insurance Group, a Signal Biztosító vagy a GDF Suez. A Kovach Anton által alapított ShiwaForce 2014-ben a Deloitte Fast 50 ranglistáján a régió második legjobban növekedő Rising Star vállalkozásaként szerepelt, az innovatív online megoldások piacának egyik leggyorsabban növekvő, startup szellemiségű cége. Saját fejlesztésű termékeik a SAS, a RAMA és a BlondXML,valamint a londoni Bloomberg Grow Forumára és a nemzetközi Innotribe versenyen a világ 15 legizgalmasabb üzleti innovációjának beválasztott Karma Platform is. Vezető termékük a SIWWWA tartalomkezelő rendszer, amely több mint egy évtizede segít ügyfeleik online potenciáljának növelésében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik