Élet-Stílus

Meghalt Sonny Landham, a Ragadozó és a 48 óra színésze

76 éves volt.

A Deadline számolt be róla, hogy csütörtökön szívelégtelenség következtében elhunyt Sonny Landham amerikai színész, akinek legismertebb filmjei a 48 óra (1982), a Ragadozó (1987) és A bosszú börtönében (1989) című produkciók voltak.

A valójában William keresztnevű Landham 1941-ben született a Georgia állambeli Canton városában látta meg a napvilágot amerikai őslakos szülők gyermekeként. Színészkedni már a ’70-es években elkezdett, csakhogy első körben nem a mozis és nem is a tévés, hanem a pornó világában futott be. Később aztán egyre több mozifilmben kapott kisebb szerepeket, mások mellett a nagy Walter Hill is alkalmazta előbb az 1979-es A harcosok, majd az 1981-es A lápvidék harcosai című alkotásában.

Landham karrierje aztán 1982-ben indult be igazán az Eddie Murphy és Nick Nolte főszereplésével készült 48 óra című akcióvígjátékkal, melyben ugyancsak Hill a bűnöző Billy Bear szerepét osztották rá. Már ez is szélesebb körben ismertté tette, azonban utóbb nem ez, hanem az öt évvel később mozikba került Ragadozó vált pályafutása legmeghatározóbb produkciójává, melyben Arnold Schwarzenegger oldalán tűnt fel a (szintén) Billy nevű nyomkereső zsoldosként.

Az elmúlt évtizedekben olyan sorozatokban és filmekben játszott, mint egyebek mellett A szupercsapat, a Miami Vice, a Jackson, a vadállat, az Extralarge: A kondor misszió, a Vad világ, az Árnyékgyilkos és a Farkasok farsangja. Utolsó szerepét a 2009-es Mental Scars című horrorban vállalta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik