Kultúra

Meghalt Daniel Licht, a Dexter és A hidegsebész zeneszerzője

Az elismert komponista 60 éves volt.

Elhunyt Daniel Licht amerikai zeneszerző, aki egyebek mellett A hidegsebész, a Megtévesztés és a nagy sikerű Dexter című sorozatok, illetve a Sorvadj el! és a Hendrix című filmek zenéjét is komponálta.

A Variety beszámolója szerint Licht évek óta rákkal küzdött, majd végül szerdán távozott az élők sorából, a halálhírét viszont csak a mai napon hozták nyilvánosságra.

Dan egy hihetetlenül tehetséges zenész és komponista, de mindenekelőtt egy nagyon kedves barát volt. Az ő távozása mindnyájunkat egy kicsit csendesebbé és szomorúbbá, a zenéje és a szeretete nélkül pedig üresebbé tesz.

– reagálta a halálhírre Clyde Phillips, a Dextert gyártó Showtime kábelcsatorna producere.

Az 1957-ben született Licht a ’80-as évek eleje óta dolgozott zeneszerzőként és az évtizedek során több, mint hatvan mozis és tévés produkcióhoz, valamint számos videojátékhoz komponált zenét. Az új évezredben született munkái közül a 2006-2013 között futott Dexter zenéjével vált világszerte ismertté.

A zeneszerzés mellett koncertezett is Licht, aki a Dexterhez írt zenei témáiért több BMI-díjat is nyert. Ezek közül a Blood Theme című szerzemény vált a sorozat egyik legjellegzetesebb melódiájává.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik