Élet-Stílus

Meghalt egy óriásnyúl egy amerikai utasszállítón

A világ legnagyobb nyula lehetett volna a tízhónapos Simonból, akit holtan találtak a United Airlines gépén, Chicagóban.

A United Airlines amerikai légitársaság vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogyan halhatott meg egy Londonból Chicagóba tartó járatán egy óriásnyúl – jelentette a brit és az amerikai sajtó. A mindössze 10 hónapos Simon a tenyésztőjének elmondása szerint teljesen egészséges volt, amikor felrakták a repülőgépre, aminek poggyásztárolójában holtan találták a chicagói O’Hare repülőtéren.

„Három órával a felszállás előtt vizsgálta meg egy állatorvos, és makkegészséges volt” – mondta el a Sun című lapnak Annette Edwards. Simon tenyésztője hozzátette: „A világ minden tájára küldtem már nyulakat, de még soha nem történt ilyesmi”.

A nő elmondása szerint „egy nagyon híres” férfi vásárolta meg a nyulat, ami már most 90 centiméteres volt, és nagy esélye volt arra, hogy elnyerje a világ legnagyobb nyula címet. Simon apja Darius, aki 1,3 méterével jelenleg a világ legnagyobb nyula. Azt nem lehet tudni, hogy kié lett volna Simon.

A United egy közleményben tudatta, hogy „elszomorította” őket a nyúl halála, hozzátéve, hogy a velük utazó állatok jóléte nagyon fontos számukra. A légitársaság közölte, hogy vizsgálják az ügyet, és felvették a kapcsolatot Simon tulajdonosával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik