Élet-Stílus

Szívrohamot kapott, mert túl sok energiaitalt ivott

A 28 éves férfi azt mondja, a sokadik doboz után, váratlanul minden elsötétült körülötte.

„Nem volt figyelmeztetőt jel. Se fájdalom, se bizsergés, se izzadás – semmi. Egyszerűen csak elvesztettem az eszméletem és összeestem.”

Martin Bowling a kórházban tért magához. Sokáig azt sem tudta, miért került be, aztán a kezelőorvosai felvilágosították. Kiderült, hogy az elfogyasztott gigantikus mennyiségű energiaital (nyolc dobozt ivott) miatt, nagyon magas volt a vérében lévő koffein szintje. Valószínűleg ettől kaphatott szívrohamot.

Martin ettől a naptól kezdve kerüli egykori kedvenceit. Azt mondja, mióta csak kiengedték a kórházból, rá se bír nézni az energiaitalokra, pedig a szívroham előtt hetente 75 fontot, átszámolva kicsit több mint harmincezer forintot költött rá.

„Hét éve már annak, hogy megittam az első ilyen italomat. Azóta, azt hiszem, ha fizikailag nem is, de mentálisan mindenképpen függő lettem tőle. Mikor már naponta több dobozzal fogyott, furcsa tüneteim lettek. Az állandó fejfájások, fülzúgás és szédülés mellett sokszor aludni sem tudtam. Emlékszem, sokszor arra riadtam az éjszaka közepén, hogy energiaitalt szeretnék inni, és csak azután tudtam visszaaludni, hogy ittam egyet.”

Martin azt mondja, mikor orvosnál járt az alvásproblémáival, az orvos közölte vele, hogy azért nem tud aludni, mert túl sok koffeint iszik.

„Hallottam, amit mondott, de nem érdekelt”

-vallja be a fiú, majd hozzátette, szerencsésnek érzi magát, hogy kapott az élettől egy második esélyt. Most azon dolgozik, hogy minél több – főleg fiatal – ember figyelmét felhívja a túlzásba vitt energiaital-fogyasztás káros hatásaira.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik