Élet-Stílus

Savval próbálta eltüntetni tetoválását

Amikor a 23 éves Jessica Hardy egy szakítás után el akarta tüntetni a karjáról (volt) barátja nevét, a drága lézeres beavatkozás helyett inkább egy alig több mint hatezer forintos tetoválás-eltüntető készletet vásárolt az interneten. Döntését azonban hamar megbánta, amint használni kezdte a savat – egészen pontosan trikórecetsavat (TCA) – tartalmazó  szert.

“Olyan volt, mintha valaki gyúlékony folyadékot öntött volna a karomra, meggyújtotta volna, majd forró vizet öntött volna rá” – mondta el Hardy a BBC-nek. A sav nem csak a bőrt marta meg, hanem mély sebett ejtett a fiatal nő húsába is, komoly sérüléseket okozva, amik még egy év után sem gyógyultak be teljesen.

(Fotó: BBC)
Katasztrofális eredménnyel járt a savas tetkóeltávolítás (Fotó: BBC)

A BBC az esettel kapcsolatban megkeresett egy szakértőt, aki ezeket a neten kapható, trikórecetsavat tartlamazó tetoválás-eltávolító készleteket teljesen használhatatlannak nevezte. A TCA-át egyébként a bőrgyógyászatban a bőr hámlasztására és szemölcsök eltávolítására használják.

Hardy tetoválása egyébként a karjába lyukat maró savas kezelés után sem tűnt el teljesen, így végül egy tetoválóművész tanácsára lézerrel fogja végleg leszedni volt barátja nevét a karjáról. De csak azután, hogy sebei végleg begyógyulnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik