Élet-Stílus

Szalai góljával győzött a Mainz

A magyar támadó a kispadról beállva rontotta el Diego wolfsburgi bemutatkozó meccsét. A felek alaposan kitettek magukért, hét gól esett a Volkswagen-Arenában.

A wolfsburgi arénában az első 25 percben két Allagui-próbálkozástól, s egy míves Diego-lövéstől eltekintve nem sok minden történt, a 30. percben viszont már 3-0-ra vezetett a házigazda.

Előbb Fuchs visszafejelt labdája után Dzeko helyezett ballal a kapuba, majd a bosnyák a baloldalon robogó Mandzukicot hozta helyzetbe, s a horváttól visszakapott labdát ismét ballal a hálóba továbbította. Nem sokkal később a héten megszerzett Diego a kapust is kicselezve növelte háromgólosra a különbséget, s ekkor úgy tűnt, a mainziak alapos zakót kapnak.

Ám Rasmussen még a szünet előtt szépített, s a második félidőben már a vendégek játszottak veszélyesebben: a 48. percben az első gólnál is közreműködő Soto kapott remek passzt a két hazai védőt is megbolondító Holtbytól, majd Schürrle lőtt gólt bő 26 méterről – 3-3!

Mindkét edző cserélt (a vendégeknél Szalai Ádám is lehetőséget kapott), ám a hat gól mindkét együttest megfogta: a hazaiak próbáltak támadni, a vendégek kontrázni, de egyik elképzelés sem valósult meg kifogástalanul. Aztán a 85. percben Szalai pontos labdát kapott Zabavniktól, egy csellel átverte Kjaert, és a bal sarokba helyezett. A Mainz két forduló után száz százalékos.

A Sampdoria ellen heroikus küzdelemben a BL-főtáblájára jutó Werder Bremenen csak az első félidőben látszott a fáradtság, a brémaiak ugyanakkor Frings büntetőjével és Arnautovic góljával minimális előnyt kiharcoltak a Podolski révén szépítő kölniek ellen. Térfélcsere után a genovai kirándulást sérülése miatt kihagyó Hugo Almeida is betalált, a végén Arnautovic és McKenna volt eredményes.

Arnautovic ezúttal kitett magáért, duplázott a Köln ellen (MTI/EPA)

Arnautovic ezúttal kitett magáért, duplázott a Köln ellen (MTI/EPA)

A Hamburgot továbbra is hollandjai húzzák ki a bajból. A múlt héten a Schalkét legyőző északiak Frankfurtban hátrányba kerültek ugyan, ám az előrehúzódó Mathijsen Zé Roberto szöglete után fejjel egyenlített, majd Van Nistelrooy is stukkolt egyet. A csatár góljánál előkészítő perui Guerrero aztán Rost kirúgása után tovább szomorította a házigazdákat.

A Schalke továbbra sem találja a ritmust. A rajt előtt bajnokesélyesnek kikiáltott ezüstérmes gelsenkircheniek a Hannovertől szenvedtek vereséget saját környezetben. Két forduló után igencsak színes képet fest a német tabella.

Bundesliga, 2. forduló

Wolfsburg-Mainz 3-4 (3-1)
Volkswagen-Arena, 25 ezer néző. Vezette: Sippel
Gól: Dzeko (25., 28.), Diego (30.), illetve Rasmussen (39.), Soto (48.), Schürrle (58.), Szalai (85.)
Wolfsburg: Benaglio – Riether, Kjaer, Barzagli, M. Schäfer – Josué, Cicero (Dejagah, 87.) – Ziani (Johnson, 62.), Diego, Mandzukic (Grafite, 62.) – Dzeko
Mainz: Wetklo – Zabavnik, Svensson, Noveski, Fuchs – Polanski – Karhan, Soto – Holtby (Bungert, 75.) – Rasmussen (Szalai, 61.), Allagui (Schürrle, 46.)

Frankfurt-Hamburg 1-3 (1-0)
Gól: Altintop (37.), illetve Mathijsen (61.), Van Nistelrooy (81.), Guerrero (89.)

Werder Bremen-Köln 4-1 (2-1)
Gól: Frings (33, 11-esből), Arnautovic (36., 90.), H. Almeida (74.), illetve McKenna (91.)

Schalke-Hannover 1-2 (0-1)
Gól: Jones (82.), illetve Rausch (31.), Abdellaoue (49.)

Nürnberg-Freiburg 1-2 (1-1)
Gól: Schieber (15.), illetve P. Cisse (40., 53., az elsőt 11-esből)

St. Pauli-Hoffenheim 0-1 (0-0)
Gól: Vorsah (87.)

Az élcsoport:
1. Kaiserslautern és Hoffenheim 6 pont (5-1), 3. Mainz 6 (6-3), 4. Hamburg 6 (5-2), 5. Hannover 6 (4-2), 6. Leverkusen 3 (2-0, 1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik