Élet-Stílus

Hétfőn jobban nézünk ki, mint pénteken?

Egy brit divatlánc érdekes állítással rukkolt elő: a nők hétfőn háromszor több időt töltenek a tükör előtt, mint pénteken.

Átlagosan a nők hétfő reggelenként 76 percet tollászkodnak, még mielőtt elindulnának a munkába. A külsőre, a megjelenésre fordított idő a többségnél már kedden rohamosan csökken: mintegy a felére, 40 percre zuhan. Pénteken pedig már 19 perc is elég ahhoz, hogy indulásra készen álljanak. A felmérést a Debenhams divatlánc készítette úgy, hogy megkérdezte közel 1000 állandó vásárlóját a reggeli szokásairól.

A felmérésből kiderült, hogy a nők a legtöbb időt a hajuk formázásával töltik. Egy harmaduk körübelül 76 percet szán rá hétfő reggel. További 18 percet igényel a tökéletes smink és 16 percet a ruhaválasztás. A nőkkel ellentétben a férfiak nem szánnak ennyi időt a külsőségekre, bár az esetükben is megfigyelhető, hogy hétfőn határozottan nagyobb elánnal vetik bele magukat.

A férfiak hétfő reggel 28 perc alatt készülnek el, kedden 14, míg a hét többi részében 11 perc is elég ahhoz, hogy indulásra készen legyenek. „A nők sokkal többet foglalkoznak a külsejükkel, de megfigyelhető, hogy a hét folyamán egyre felületesebbé válnak és egyre hamarabb megelégszenek a tükörképükkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik