Élet-Stílus

A férfiak többször hazudnak, mint a nők

Egy közvélemény kutatás szerint egy átlagos brit férfi naponta legalább 3-szor hazudik.

3000 ember részvételével készítettek felmérést, melyből kiderült, hogy a brit férfiak többet hazudnak, mint a nők: naponta átlagosan háromszor, ami azt jelenti, hogy egy évben összesen 1092-szer állítanak hamis dolgokat. A nők ebben a felmérésben őszintébbnek mutatkoztak: ők csupán 728-szor hazudnak, naponta kétszer, körülbelül.

A hazugságok célpontjai legtöbbször az édesanyák, ők azok, akik a legtöbb valótlan információt kapják, a férfiak 25, míg a nők 20%-a vallotta be, hogy előfordult már vele, hogy hazudott az édesanyjának. Csak összehasonlításképpen: a partnernek a megkérdezettek 10%-a hazudott. Arra a kérdésre, hogy miért füllentenek párjuknak, a férfiak azt válaszoltak, hogy az ivási szokásaikról, míg a nők arra használják a hazugságokat, hogy valós érzéseiket fedjék el velük.

Érdekes, hogy a nők nagy része bűnösnek érzi magát azután, hogy becsapta partnerét, 82%-uk érzi magát kifejezetten rosszul, ha hazugságra kerül a sor. Férfiak esetében ez az arány 70%. A kutatók a felmérés végén arra a következtetésre jutottak, hogy a hazugság nagy valószínűséggel az emberi természet és a szociális érintkezés megkerülhetetlen kelléke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik