Élet-Stílus

A közös házimunka csökkenti a válások számát

Egy brit tanulmány szerint kevesebb válás jut azokra a házasságokra, ahol a férj besegít a házimunkába, a vásárlásba és a gyereknevelésbe.

Brit kutatók 3500 brit pár részvételével készítettek felmérést és úgy találták, hogy a háztartásvezetésbe besegítő férfiak kisebb százalékban válnak el, mint azok a társaik, akik nem. A vizsgálat rácáfol arra az elméletre, ami már 1960 óta tartja magát: eszerint a házasság akkor áll stabil lábakon, ha a férfiak a munkájukra fókuszálnak, miközben a nők látják el a ház körüli teendőket.

A kutatók szerint a legjobb kombináció – a házasság tartósságának szempontjából – ha a nő nem dolgozik, a férje pedig a tőle telhető legtöbb részt vállalja a háztartási munkákból. A kutatást vezető Wendy Sigle-Rushton rámutatott, hogy az eddigi vizsgálatokban túl sok figyelmet szenteltek annak, hogy a dolgozó nők és a válások kapcsolatát kutassák, miközben elfelejtkeztek a férfiak viselkedéséről. A most készült felmérés eredményei egyértelműen arra mutatnak, hogy az apák otthoni munkavégzése megszilárdítja a házasságot is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik