Élet-Stílus

Az Inter kiejtette a címvédőt – videó

Az idén sem lesz címvédés a Bajnokok Ligájában, miután a Barcelona hiába futballozott emberelőnyben, csak 1-0-ra tudta legyőzni a vendég Intert.

A Milánóban kétgólos hátrányt összeszedett Barcelona ugyan rögtön magához ragadta a kezdeményezést, de semmit sem ért el azzal, hogy 75-80 százalékban birtokolta többet a labdát ellenfelénél. Az Inter a védekezés magasiskoláját mutatta be szerdán a Camp Nouban, tulajdonképpen megbénította a Barcelona játékát azzal, hogy kiválóan zárta le a területet, és esetenként két milánói vette üldözőbe a labdát birtokló katalán játékost.

A helyzet Thiago Motta 28. percben történt nevetséges kiállítása után sem változott. A korábban a gránátvörös-kék mezt is viselő, sárga lappal már figyelmeztetett középpályás ugyan kitett kezekkel futott, de aligha akarta megütni a mögötte loholó Busquetst, aki remek színészi alakítással előcsalogatta a piros kártyát De Bleeckere bíró zsebéből.

A Barcelona két Pedro-, valamint egy Messi-lövéssel veszélyeztetett az első félidőben, de Júlio Césarnak csak az argentin 17 méteres kísérlete során kellett nyújtózkodnia, de akkor nagyon.

A szünetet követően előbb Maxwell, majd Krkic és Jeffrén is pályára lépett a Barcelonában, de a címvédő velük sem lett veszélyesebb, és bizony az ötlet is hiányzott a hazaiak játékából. Az Inter kiváló védekezésének ellenszerét nem találó Barca úgy harminc méterre a kaputól passzolgatott, olykor körbeadogatta a büntetőterületet, de néhány hamvába holt távoli lövés mellett csak egy nagy helyzetet tudott kialakítani. Messi ívelése nyomán a cserecsatár, Krkic centiméterekkel fejelt a bal kapufa mellé.

Milánói pezsgőfürdő (MTI/EPA)

Milánói pezsgőfürdő (MTI/EPA)

Az utolsó húsz percben Piqué már centert játszott, miután Ibrahimovicot lecserélte Guardiola, és éppen a középső védő tette izgalmassá az utolsó perceket azzal, hogy Xavi indítása és egy remek csel, fordulás után a jobb alsó sarokba helyezett. Más kérdés, hogy alighanem lesről indult. A Barca ezek után ugyan mindent megtett azért, hogy megszerezze a továbbjutásához szükséges második gólját is, de nem járt sikerrel.

Az Inter kapuralövés, illetve helyzet nélkül tudta le a barcelonai mérkőzést, de kiváló védekezésének és hősies akarásának köszönhetően megérdemelten jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe. A korábbi kétszeres győztes milánói alakulat 1972 után küzdhet meg ismét a legrangosabb európai klubtrófeáért, ellenfele a Bayern München lesz a május 22-én, szombaton esedékes madridi döntőben. Az olasz bajnok stratégája, a szerdán is nagyszerűen „sakkozó” Mourinho pedig a harmadik olyan tréner lehet, aki két különböző csapattal is csúcsra ér a sorozatban, de erre készül a müncheniek edzője, Van Gaal is.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:


Barcelona (spanyol)-Inter (olasz) 1-0 (0-0)

Barcelona, Camp Nou, v.: De Bleeckere (belga)

Gól: Piqué (84.)

Kiállítva: Motta (28.)

Sárga lap: Pedro (27.), ill. Motta (9.), Júlio César (35.), Chivu (44.), Muntari (83.)

Barcelona: Victor Valdés – Dani Alves, Touré, Piqué, G. Milito (Maxwell, 46.) – Keita, Xavi, Busquets (Jeffrén, 63.) – Messi, Pedro – Ibrahimovic (Krkic, 63.)

Inter: Júlio César – Maicon, Lúcio, Samuel, Zanetti – Cambiasso, Motta – Eto’o (Mariga, 86.), Sneijder (Muntari, 67.), Chivu – D. Milito (Córdoba, 81.)

Lövések (kapura): 12 (4), ill. 1 (0)

Szögletek: 9, ill. 2

Szabálytalanságok: 20, ill. 15

Labdabirtoklás: 75%, ill. 25%

Továbbjutott: az Inter, 3-2-es összesítéssel.

Keddi eredmény:

Lyon-Bayern München 0-3
Továbbjutott: a Bayern, 4-0-val.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik