Élet-Stílus

Szenzációs győri győzelem a BL-ben

Nagy lépést tett a Győr az elődöntőbe jutásért a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután 28-23-ra legyőzte a vendég norvég Larvikot. A férfi BL-ben a Veszprém újabb győzelmet aratott.

A két csapat első találkozóján a Larvik 29-27-re győzött, így – esetleges pontazonosság miatt – fontos volt, hogy ezúttal az ETO két gólnál többel győzzön – és sikerrel járt. Az olimpiai és világbajnokokkal felálló Larvik kezdett jobban, a 6. percben 5-2-re vezetett.

A vendégcsapat egyik alapembere, a védekező specialista Larsen ujjsérülés miatt az öltözőbe vonult, ahonnan a győri kórházba vitték. Az első diagnózis szerint a 35 éves játékosnak eltörött az ujja.
A különbség állandósult, majd a 12. percben, 5-8-nál Konkoly Csaba vezetőedző megunta a bizonytalankodást, és türelmesebb játékot kért. A 16. percben 9-9 lett az állás, és a lélektanilag fontos vezetést a 19. percben sikerült átvenni (11-10).

Ezt követően mindkét csapat sok hibával játszott. A rohanásból a Győr jött ki jobban, 13-10-nél a norvég edző időt kért, ekkor már 8 perce nem dobott gólt együttese. A norvég gólcsend végül 13 percig tartott, és ezalatt a vendégek ötször kapituláltak.

A második félidő elején 14-13-ra feljött emberelőnyben a Larvik (14-13). Azonos létszámban a győriek brazil légiósa, Amorim gyorsan kétszer is beköszönt, majd szép gólpasszt adott, így visszaállt a korábbi különbség (17-14). Egyre feszültebb lett a légkör, a bírók több büntetést is kiosztottak, és sokat állt a játék ápolások miatt.

Az adok-kapokban a skandinávok majdnem egyenlítettek, de ez végül elmaradt, mivel Pálinger fantasztikusan védett. Az 50. percben, 23-18-nál időt kért a Larvik, hátha megállítja az ETO-hengert. Ez a számítás nem jött be, mert pillanatok alatt 27-18 lett az állás. A folytatásban nem forgott veszélyben a hazai diadal – amely ötgólosra sikerült.

A Győr óriási lépést tett az elődöntőbe kerülésért, és ha a jövő héten Ljubljanában is nyerni tud, akkor biztossá válik a négy közé jutás. Mivel a Larvikkal szembeni összevetésben jobb a magyar bajnok, ezért a csoportelsőség, és a vele járó elődöntős kedvezmény (a visszavágót rendeznék Győrben) is elérhető közelségbe került.

Nyert a Veszprém

A csoportelsőségét már korábban bebiztosító MKB Veszprém 32-29-re győzött a lengyel Kielce otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek utolsó fordulójában. A mezőny legjobbja a tizenegy gólos Iváncsik Gergő volt. Mocsai Lajos alakulata a nyolcaddöntőben folytatja, amelynek sorsolását kedden tartják Bécsben.

Női BL, középdöntő, I. csoport, 4. forduló:
Győri Audi ETO KC – Larvik (norvég) 28-23 (14-11)

Férfi BL, 10. (utolsó) forduló, B csoport:
Kielce (lengyel)-MKB Veszprém 29-32 (14-14)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik