Élet-Stílus

Taroltak a világelsők

A világelső Roger Federer magabiztos játékkal jutott tovább az Australian Openen, akárcsak a női ranglistavezető, egyben címvédő Serena Williams, aki ezúttal is csak három gémet bukott el.

Az esélyesek, a világelső Roger Federer, Novak Djokovics és Nyikolaj Davigyenko is magabiztosan, három játszmában vette az újabb akadályt. A korábbi háromszoros győztes svájci klasszis a 31. kiemelt Albert Montanest leckéztette meg a 3. fordulóban. Sok mindent elárul a mérkőzésről, hogy ellenfelének még csak bréklabdája sem volt.

„Arra számítottam, hogy többet fog hibázni, ezzel szemben pontosan játszott. Nekem éppen ezért nagyon oda kellett figyelnem az szervjátékomra, hiszen sokkal szorosabb lett volna a meccs, ha gyengében adogatok” – nyilatkozta Roger Federer a 2004-es Roland Garros óta valamennyi Grand Slam-tornán eljutott legalább a nyolcaddöntőig.

A világelső legközelebb a helyi kedvenccel, Lleyton Hewitt-tal találkozik. Az ausztrál 6:0, 4:2 után fogadhatta szombaton a sérült Marcosz Bagdatisz jókívánságait. Hewitt mellett Fernando Verdasco és a Melbourne-ben egyesben első alkalommal szereplő Lukasz Kubot szintén úgy jutott tovább, hogy különösen meg sem izzadt – utóbbi egyáltalán nem…

Verdasco mindössze 23 percet töltött a pályán, miután Stefan Koubek a második szett elején jelezte, betegsége miatt nem tudja folytatni, s feladta a meccset, míg Kubot ellenfele, Mihail Juzsnij csuklósérülés miatt meg sem próbálkozott a játékkal.

Federer majdnem ausztrál lett

A svájci Roger Federer fiatal korában csaknem állampolgárságot váltott, kis híján ausztrál lett. „Édesapám itt kapott egy három hónapos munkát, és édesanyámmal együtt erősen fontolgatta, hogy itt maradjon-e a család – mondta 28 éves játékos, miután Melbourne-ben bejutott a 4. fordulóba – Végül Svájc mellett döntöttek, és amikor visszatértünk, beiratkoztam egy teniszakadémiára. Szóval bocs, srácok…” Az édesanyja révén dél-afrikai útlevéllel is rendelkező Federer hozzátette: 14 éves volt az ausztráliai „kiruccanás” idején, és sok helyen megfordult az ötödik kontinensen.

A női világelső, egyben címvédő, Serena Williams harmadik meccsén is sima győzelmet aratott, akárcsak korábbi két ellenfelének, Carla Suarez Navarrónak is mindössze három gémet engedélyezett. Testvére, Venus egy sima és egy szoros szettben győzte le Casey Dellacquát. A Szávay Ágnest búcsúztató Na Li fordulatos mérkőzésen, három szettben jutott be a legjobb 16 közé a 22. kiemelt Daniela Hantuchova ellen.

Eredmények

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik