Élet-Stílus

Ronaldo-hisztéria Madridban – videó

A portugál aranylabdást hatalmas tömeg fogadta a Bernabeu-stadionban. A 94 millió euróért megvásárolt Cristiano Ronaldo bemutatkozása után azt mondta, nagyon boldog, s büszke rá, hogy ő lett "a történelem legdrágább labdarúgója".

Hétfő este hatalmas csinnadratta közepette hivatalosan is bemutatták Cristiano Ronaldót a Real Madrid szurkolóinak. A portugál játékost közel telt ház, több mint 80 ezer szurkoló fogadta a Santiago Bernabeu Stadionban.

A felfokozott várakozásáról mindent elárul, hogy a ceremónia ugyan csak 21 órakor kezdődött, ám a drukkerek már délben elkezdtek szállingózni a spanyol főváros központjában található stadionhoz.

Az eseményről 22 rádiós és 55 televíziós csatorna élőben számolt be, a spanyol lapok napok óta címlapon foglalkoztak Ronaldóval, aki a hivatalos bemutató előtt átesett az utolsó orvosi vizsgálatokon, majd Jorge Valdano sportigazgatóval ebédelt.

“Hihetetlen az egész. Nem gondoltam volna, hogy tele lesz a stadion. Egy gyermekkori álmom válik most valóra. Amikor ünnepeltek az emberek, a családomra, anyámra és apámra gondoltam” – mondta a 24 éves Ronaldo, aki később bemutatott néhány trükköt, majd szignált labdát ajándékozott egy gyereknek.

“Cristiano Ronaldóval egy olyan játékos érkezett a klubhoz, aki világszerte lázba hozza a rajongókat” – mondta a Real Madrid régi-új elnöke, Florentino Pérez, aki a második galaktikus korszakot ígérte a szurkolóknak. Ronaldo mellett Kakát, Benzemát és Albiolt leigazolta néhány héten belül az egyesületet 2000 és 2006 között már irányító üzletember, és a hírek szerint további 2-3 sztár érkezése várható.

Ronaldo az új csapatában nem viselheti a Manchester United-es időkből ismert 7-es mezt, mert az a klub legendás támadójáé, Raúlé. A hat évre leszerződő portugál a 9-es mezt kapta, amelyet korábban olyan legendás játékosok viseltek, mint Puskás Öcsi csapattársa, az argentin Alfredo di Stefano.

Ronaldo-interjú a hivatalos bemutató után

A hihetetlen méretű érdeklődés világcsúcsot is jelent, hiszen hasonló eseményen korábban a “saját” világsztárra kíváncsi drukkereket illetően Diego Maradona vitte a prímet. Az argentinok egykori klasszisának 1984-es bemutatásakor 75 ezren foglaltak helyet a nápolyi stadionban.

“Ha egy klub nagy játékosokat akar, azokért fizetni kell. Ám megértem azokat, akik szerint ez nem normális dolog” – mondta a múlt évi aranylabdás Ronaldo arról, hogy a Real Madrid 94 millió euróért vásárolta meg őt a Manchester Unitedtől, miáltal – 13 milliós évi fizetés mellett – minden idők legdrágább, azaz legtöbbe kerülő futballistája lett.

5000 eladott mez fél nap alatt

Bár csak hétfőn este mutatták be, máris tetemes bevételt hozott a Real Madridnak a világ legdrágább futballistája, Cristiano Ronaldo. A 24 éves portugál csatár 80 euróért árusított trikójából eddig ötezret adtak el, ami 400 000 eurós bevételt jelent. A 94 millió euróért leigazolt szerzemény eredetileg a Manchester Unitedban megszokott 7-esben szeretett volna játszani, ám mivel azt a csapatkapitány Raúl viseli, be kellett érnie a 9-es mezzel.

—-Ronaldo is dicsérte Ronaldót—-

A Real Madridot is megjárt brazil Ronaldo “intelligens” játékosnak nevezte a portugál Ronaldót, akit hétfőn mutattak be hivatalosan a nagy múltú spanyol királyi klub futballistájaként.

A több európai csapatban megfordult korábbi aranylabdás, tavaly az AC Milan csatáraként súlyosan megsérült, majd Olaszországból szülőhazájába visszatért Ronaldo szerint a Realnak szüksége van rá, hogy “szerencsés legyen a második galaktikus érában”. Megjegyzése arra vonatkozott, hogy az évek óta jelentős siker híján levő madridi elitklub élére visszatért régi-új elnök, Florentino Pérez első elnökösködése idején, 2000 és 2006 között világsztárok sorának – így rajta kívül a portugál Luis Figónak, a francia Zinedine Zidane-nak és az angol David Beckhamnek – a leigazolása révén élte első “galaktikus”, sokáig diadalok övezte korszakát a Real.

“Cristiano Ronaldo intelligens játékos, akárcsak Kaká – jelentette ki a riói Globo tévének nyilatkozva Ronaldo Nazario de Lima, aki az AC Milanból ugyancsak frissiben a Real Madridhoz szegődött honfitársát is dicsérte, mondván: – Kaká a világ legjobb labdarúgója jelenleg.”

Egyszersmind sok szerencsét kívánt portugál névrokonának, a Manchester United immár csak volt 7-esének, aki a Realban ugyanúgy a 9-es mezben játszik majd, mint annak idején jómaga.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik