Élet-Stílus

Rákaptunk a mobilinternetre

Május végére 607 ezerre emelkedett a három magyarországi szolgáltató mobilinternet-előfizetéseinek száma, azonban az adatforgalom a felhasználói kör bővülésénél kisebb mértékben nőtt, így egy előfizetőre vetítve májusban is csökkent a forgalmazott adatok mennyisége – derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által közzétett mobilinternet-gyorsjelentésből.

A három mobilszolgáltató együttműködésén alapuló gyorsjelentés szerint a mobilinternet-előfizetések száma májusban az áprilisi 24 ezres bővülés után 42 ezerrel nőtt, ami a legnagyobb havi növekedés a gyorsjelentés beindítása óta.

Szintén rekordmértékben, 26 ezerrel nőtt az olyan SIM-kártyák száma, amelyeken az előző három hónapban zajlott adatforgalom, így május végén 502 ezer aktív kártya volt forgalomban.

Májusban a felhasználók az áprilisi 743 ezer GByte után 763 ezer GByte adatot forgalmaztak, de az egy előfizetőre jutó átlagos adatforgalom 1,56 GByte-ról 1,52 GByte-ra csökkent.

Az összes előfizetőt tekintve a T-Mobile piaci részesedése májusban az áprilisi 49,89 százalékról 48,51 százalékra, a Pannoné pedig 24,21 százalékról 23,27 százalékra csökkent, míg a Vodafone részesedése 25,91 százalékról 28,22 százalékra emelkedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik