Belföld

Az Origónak kétmillió forintot kell fizetnie Márki-Zay Péter megrágalmazott feleségének

Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Jogerősen kétmillió forint sérelemdíj kifizetésére kötelezte a Fővárosi Ítélőtábla az Origo.hu-t, amiért valótlanul állították, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester felesége, Márki-Zayné Vincze Felícia szülésznőként felelős egy csecsemő haláláért, és cikkeikben azt a hamis látszatot keltették, tevékenysége több csecsemő halálához is hozzájárult.

Márki-Zay Péter Facebook-posztjában hosszan idézi az elsőfokú ítéletet megerősítő másodfokú ítélet indoklását, eszerint feleségének

  • büntetőjogi felelőssége az elmúlt 6 év alatt a büntetőeljárásban még csak fel sem merült,
  • vallomásából a lejáratás szándékával önkényesen szelektálva kiragadott részeket tettek közzé.
  • Az Origo az újságírás szakmai szabályai által megkívánt objektív tájékoztatási kötelezettségét meg sem kísérelte teljesíteni.
  • Egyoldalú, elfogult, az önálló véleményalkotást kizáró módon manipulatív, valótlan tényállításon alapuló értékítélet levonásához szándékosan eltorzította a felperes vallomását, majd nem biztosított lehetőséget számára a valótlan tények, következtetések cáfolatára.
  • Úgy mondott ítéletet és vádolta meg az egészségügyi szolgáltatást nyújtó személyt az egyik legsúlyosabb bűncselekménnyel, a halálos kimenetelű szakmai mulasztással, hogy annak még vékony ténybeli alapja sem állt fenn.

Márki-Zay Péter posztjában megjegyzi, hogy felesége a lejáratással tönkretett vállalkozásával néhány hónap alatt keresett annyit, mint a két év után megítélt sérelemdíj összege.

Kapcsolódó
Márki-Zay Péterék nem tartják felelősnek magukat a cégüknél született kisbaba halála miatt
Több mint egy éve zajlik egy büntetőper amiben egy diósdi házaspárt gyermekük megölésével vádolnak. Az ügyben tanuként hallgatták meg a szülést bonyolító cég alkalmazottait, többek közt Márky-Zay Péter szülésznő feleségét. A cég ügyvezetője akkoriban a politikus volt. A bíró a tanúk büntetőjogi felelősségét is firtatta, Márki-Zayék viszont a tárgyalás után politikai lejáratókampányról beszéltek. Interjú.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik