Belföld

A Színház -és Filmművészeti Egyetemen „az elmúlt harminc évben nem fordult elő szexuális zaklatás”

Harvey Weinstein amerikai filmproducer botránya kapcsán Sárosdi Lilla színésznő osztotta meg a nyilvánossággal, hogy húsz évvel ezelőtt, kezdő színészként egy neves rendező szexuálisan zaklatta. Később elmondta: a rendező a mai napig tanít fiatalokat, és nem ő volt az egyetlen, akit molesztált.

A Katona József Színház az üggyel kapcsolatban közleményt adott ki, melyben azt írják, hogy a színház több mint 30 éves fennállása során nem fordult elő zaklatási ügy, de ha ilyen eset a színházvezetés tudomására jutna, nem hagynák következmények nélkül.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem is közleményben reagált a korábbi szexuális zaklatásra, ők úgy fogalmaztak: A Színház- és Filmművészeti Egyetem tanárai, dolgozói és vezetői mélyen elítélik az emberi méltóság bárminemű megsértését, a hatalommal való visszaélés és a bántalmazás minden formáját.

Kíváncsiak voltunk arra, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a rendszerváltás óta hány bejelentés érkezett szexuális zaklatás miatt, ezért közérdekű adatigénylést adtunk be.

Az egyetem válaszában azt írta:

Nyilvántartásunk szerint a Színház -és Filmművészeti Egyetemen, illetve jogelőd intézményében, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán az elmúlt harminc évben nem fordult elő szexuális zaklatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik