Szórakozás

Egy magyar színésznőt is zaklatott egy színházigazgató

A Harvey Weinstein-ügynek eddig kevés magyar következménye volt, pedig esélyes, hogy a rendszerszintű problémák mindenhol ugyanúgy jelen vannak. Sárosdi Lilla színésznő most a Facebookon közölte, hogy korábban egy színházigazgató/rendező zaklatta.

Sárosdi azt írja a Facebookon:

A Weinstein ügy kapcsán kikívánkozik belőlem ,hogy 20 évvel ezelőtt egy akkor színházat igazgató rendező egy kedves barátjával elvitt kocsikázni egy pròba után …

 

Fiatal voltam szűz naív és rajongtam a színházért boldog voltam, hogy beengedtek megnézni egy próbát miközben lenyűgözve néztem mi zajlik a színpadon ,hogy instruál a nagyrendező ,egyszeriben oda ült mellém egy 45 -50 körüli férfi, a nagyrendező barátja, kedvesen bemutatkozott s időnként belekezdett egy -egy rövidke storyba a nagyrendezővel valò kapcsolatáròl, barátságukròl, majd a pròba végén a nagyrendező ennyit mondott; Na menjünk ! Hova ? kérdeztem ,persze csak magamban ,hiszen úgy de úgy meg akartam felelni és persze büszke is voltam ,hogy befogad egy pillanatra a színházi elit

 

Következő pillanatban egy fehér BMW- ben ültem mellettem a nagyrendező a kedves barát a volánnál ,a margit -hídnál -sosem feledem a képet – oldara nezek látom a parlamentet és előttem a nagyrendező térdel a kocsiülésen letolt sliccel pici löttyedt hímtagja limbál a szemem előtt “Puszild meg “ hallom az instrukciòt. Elsírtam magam! .nagyrendező zokon vette a hisztimet és biztatott, hogy nekik vannak ilyen fiatal barátnőik akikkel szekszelnek egy jòt lazuljak egy kicsit de nem sikerült lazulnom ,sőt ,de itt még nem ért véget az este elértünk egy kietlenebb helyre ahol a kedves barát örömet szerzett magának ,miközben én szégyenkezve kértem bocsánatot nagyrendezőtől ,hogy megsértettem az ellenálásommal mindenesetre nagyrendező megbántva szállt ki a kocsijábòl ;Vidd haza mondta sértődötten a kedves barátnak és én nagyon szégyelltem magam, hogy nem tudtam megfelelni. Az évek alatt nem csitult bennem ez az ügy. Ha arra gondolok, hogy ez az ember fiatalembereket tanít azóta is, akkor feljön bennem a harag. Tudom, hogy sok színésznő van a pályán, aki hasonló módon lett megalázva rendezők, producerek, színházigazgatók által. Azt is tudom, hogy egy ilyen esetet nehéz bizonyítani, hiszen az elkövető lehet köztiszteletben álló személy, aki azonnal letagad mindent, és be is védik a kollégái. Vajon mit tehetünk, hogy leleplezzük a magyar Weinsteineket?

Papadimitriu Athina is beszélt arról, hogy a lányát a Színház- és Filmművészeti Egyetemen zaklatták, amikor jelentkezett.

Sárosdi után Sándor Erzsi is szexuális zaklatásról írt a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik