Belföld

Szabadlábon maradhat a gyermekeket zaklató pilisi férfi

Több mint egy hónapja lebukott, azóta a tanúkat zaklatja és fenyegeti, még sincs őrizetben a gyanúsított. A rendőri eljárás jogszerűtlen volt, de a panasztestület nem foglalkozik vele. Fejlemények egy szomorú ügyben.
  • Labilis lelkiállapotú gyerekeket vett rá szexuális együttlétre egy pilisi férfi. Egy depressziós fiatalokat segítő Facebook-csoportban vadászott a tinikre.
  • Egy nő feljelentést akart tenni a ceglédi kapitányságon; azzal küldték el, hogy „12 éves cigány lányok már szülnek”, és csak az áldozatok tehetnek bejelentést.
  • Az „intézkedés” nyilván jogsértő volt, de a feljelentő panaszát a Független Rendészeti Panasztestület is elutasította.
  • Végül a média nyomására megindult a nyomozás, ám a férfi szabadlábon van, sőt, továbbra is zaklatja és fenyegeti a tanúkat és a sértetteket, akiknek
  • a Patent Egyesület ajánlott fel jogi képviseletet.

Információink szerint már gyanúsítottként kezelik, és hivatalból kirendelt védőt is kapott a pilisi R. Martin, aki ellen augusztus 15-én próbált feljelentést tenni egy Molnár Szilvia nevű ceglédi nő. A feljelentés először meghiúsult, mert a nőt cinikus és rasszista megjegyzések kíséretében elküldték, jegyzőkönyvet sem vettek fel. Ifjúságvédelmi ügyekkel foglakozó rendőségi forrásunk szerint súlyos eljárási hiba történt, ugyanis a rendőrségnek haladéktalanul értesíteni kellett volna a gyámhatóságot kiskorú veszélyeztetése miatt, és a panaszt mindenképp fel kellett volna venni.

M. Szilvia a ceglédi kapitányság eljárása – pontosabban az eljárás elmulasztása – miatt panaszt tett a Független Rendészeti Panasztestületnél, ám ők válaszukban azt közölték, hogy nem illetékesek az ügyben, ezért nem folytatnak vizsgálatot. Egy másik hatósági szerint forrásunk szerint

a rendőri mulasztásnak eddig nem lett semmilyen következménye, bár a ceglédi kapitányságról áttették az ügyet Dombóvárra.

R. Martint napokkal hamarabb értük utol, mint a hatóság, és lapunk kérdéseire szinte mindent beismert. A fokozódó médianyomásra a rendőrség először ismeretlen személy ellen indított nyomozást, majd az eddigi egyetlen kihallgatásakor gyanúsítottként jelölték meg R. Martint, aki így hivatalból kirendelt védőt is kapott. A számítógépét és a mobiltelefonját lefoglalták, őt pedig néhány óra után kiengedték. Bár informátoraink szerint eddig legalább három kiskorú molesztálására van bizonyíték, a férfi egyetlen esetet ismert be, és azzal védekezik: nem tudta, hogy az áldozat a 14. évét még nem töltötte be.

R. Martin azóta is tartja a kapcsolatot a sértettekkel és tanúkkal, próbálja lebeszélni őket arról, hogy ellene valljanak, egyiküket meg is fenyegette, hogy megvereti.

A rendőrség megkapta az erre vonatkozó információkat. Mindez feljogosítaná a hatóságot, hogy a sértettek védelmében és a nyomozás érdekében elrendelje a gyanúsított előzetes letartóztatását, de ez eddig nem történt meg. A sértetteknek és a tanúknak a PATENT Egyesület jogászai, Stummer Vera és Spronz Júlia ajánlottak fel jogi képviseletet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik