Belföld

Jogsi nélkül vitte volna külföldre a fővárosi diákokat a sofőr, a szülők állították meg

Nem engedték elindulni a 17. kerületben az iskolai kirándulásra leszervezett buszt a szülők, mert nem találták megfelelőnek a jármű gumiabroncsait. A rendőrséget is kihívták, amelynek ellenőrzése során kiderült, hogy a busz műszakilag rendben van, viszont a sofőrnek lejárt a jogosítványa – írta meg a hvg.hu.

A 17. kerületi Újlak Utcai Általános Iskola 43 tanulóját Ausztriába vitték volna, jutalomútra. Az utat a Rákosmenti Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezte a tanév során legjobban teljesítő tanulók számára.

A szülők 7.15-kor kihívták a rendőrséget, a kerületi rendőrkapitány 7.45-kor értesítette az intézmény vezetőjét, hogy a két kiküldött járőr szerint a sofőr vezetői engedélye lejárt, ezért a kirándulás meghiúsult

– erősítette meg a lap információit Varjuné Fekete Ildikó, a KLIK kelet-pesti tankerületi igazgatója. Hozzátette: lejárt jogsija miatt a sofőr kénytelen volt a busz nélkül távozni, azt otthagyta az iskolánál, miután a jelenlévőknek azt mondta, hogy a cége nem tud helyette mást biztosítani.

Kiemelt képünk nem a helyszínen készült, illusztráció.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik