Közélet

Veronai buszbaleset: az Emmi a leggyorsabb kártérítést kéri a biztosítóktól

Ismételten arra kéri a biztosítókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), hogy a veronai buszbalesettel kapcsolatos kártérítési igényeket a lehető leggyorsabban, az érintetteknek legkedvezőbb eljárást alkalmazva és a lehetséges legméltányosabb elbírálási feltételek mentén bírálja el a biztosító. Az MTI-nek küldött közleményében a minisztérium azt írta, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere februárban már egyeztetett a balesetben érintettek általános biztosítási kárrendezésének kezeléséről a Groupama Biztosító Zrt. vezérigazgatójával, a biztosító együttműködését kérte, s erre ígéretet kapott.

Az iskolai buszos kirándulások biztonságos, teljeskörű és átlátható jogi környezetének megteremtése érdekében – a Miniszterelnöki Kabinetiroda, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Belügyminisztérium és az Emmi részvételével – munkacsoport alakult, hogy a szakterületekhez tartozó szabályozást felülvizsgálják és ha szükséges, módosítsák azt.

Ahogy arról írtunk, a buszbaleset áldozatainak hozzátartozói nemcsak azt nem tudják még pontosan, hogy mi történt, de állításuk szerint a Groupama olyan méltatlan összeget ajánlott fel, amelyet visszautasítottak: egy elveszített gyermek után a család szülőnként hatmillió, testvérenként hárommillió, nagyszülőként pedig egymillió forintot kap. Ennek eddig még csak részleteit utalták ki.

A biztosító a tragédia után néhány héttel előleg gyanánt utalt át egymillió forintot a károsultaknak, míg az általuk egyoldalúan felajánlott összeget májusban, a múlt héten küldték meg. Miközben hónapokkal korábban kormányszinten egyeztettek arról, hogy a hozzátartozóknak minél hamarabb, családonként kell egy nagyobb összeget kiutalni.

A cikkhez kapcsolódóan a Groupama kiadott egy közleményt, amelyben ezeket az információkat nem cáfolta és a jogszabályoknak megfelelően az elhunytak minden közeli hozzátartozója – szülők, testvérek és nagyszülők – részére sérelemdíjat is fizetett a biztosítótársaság.

Veronai buszbaleset: méltatlanul bánnak a hozzátartozókkal
A biztosító olyan összeget utalt ki, amit nem fogadtak el a családtagok. Szendrei Mónika a lányát veszítette el a balesetben, szerinte a külügy nem tartja velük a kapcsolatot, Balog Zoltán szavai pedig felháborítók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik