Közélet
Verona, 2017. január 21.
Olasz tűzoltók által készített felvétel a magyar diákokat szállító, kiégett autóbuszról az olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál 2017. január 21-én. A Franciaországból hazafelé tartó busz balesetében tizenhat középiskolás diák életét vesztette, a sérültek száma 39. (MTI/EPA/Vigili Del Fuoco)

Veronai buszbaleset: az Emmi a leggyorsabb kártérítést kéri a biztosítóktól

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 05. 24. 20:20

Ismételten arra kéri a biztosítókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), hogy a veronai buszbalesettel kapcsolatos kártérítési igényeket a lehető leggyorsabban, az érintetteknek legkedvezőbb eljárást alkalmazva és a lehetséges legméltányosabb elbírálási feltételek mentén bírálja el a biztosító. Az MTI-nek küldött közleményében a minisztérium azt írta, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere februárban már egyeztetett a balesetben érintettek általános biztosítási kárrendezésének kezeléséről a Groupama Biztosító Zrt. vezérigazgatójával, a biztosító együttműködését kérte, s erre ígéretet kapott.

Az iskolai buszos kirándulások biztonságos, teljeskörű és átlátható jogi környezetének megteremtése érdekében – a Miniszterelnöki Kabinetiroda, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Belügyminisztérium és az Emmi részvételével – munkacsoport alakult, hogy a szakterületekhez tartozó szabályozást felülvizsgálják és ha szükséges, módosítsák azt.

Ahogy arról írtunk, a buszbaleset áldozatainak hozzátartozói nemcsak azt nem tudják még pontosan, hogy mi történt, de állításuk szerint a Groupama olyan méltatlan összeget ajánlott fel, amelyet visszautasítottak: egy elveszített gyermek után a család szülőnként hatmillió, testvérenként hárommillió, nagyszülőként pedig egymillió forintot kap. Ennek eddig még csak részleteit utalták ki.

A biztosító a tragédia után néhány héttel előleg gyanánt utalt át egymillió forintot a károsultaknak, míg az általuk egyoldalúan felajánlott összeget májusban, a múlt héten küldték meg. Miközben hónapokkal korábban kormányszinten egyeztettek arról, hogy a hozzátartozóknak minél hamarabb, családonként kell egy nagyobb összeget kiutalni.

A cikkhez kapcsolódóan a Groupama kiadott egy közleményt, amelyben ezeket az információkat nem cáfolta és a jogszabályoknak megfelelően az elhunytak minden közeli hozzátartozója – szülők, testvérek és nagyszülők – részére sérelemdíjat is fizetett a biztosítótársaság.

Budapest, 2017. január 23.
A veronai buszbaleset egyik túlélőjét (j) öleli egy lány a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál 2017. január 23-án. Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.
MTI Fotó: Kallos Bea
Veronai buszbaleset: méltatlanul bánnak a hozzátartozókkal
A biztosító olyan összeget utalt ki, amit nem fogadtak el a családtagok. Szendrei Mónika a lányát veszítette el a balesetben, szerinte a külügy nem tartja velük a kapcsolatot, Balog Zoltán szavai pedig felháborítók.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. augusztus 18.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Bayer Zsolt írónak, újságírónak, szerkesztőnek, a Magyar Hírlap munkatársának az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen 2016. augusztus 18-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.