Belföld

Hét évet kapott a barátját felakasztó és elásó apaji férfi

Hét év börtönbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság pénteken azt a férfit, aki azzal vádolnak, hogy megölte barátját 2014-ben Apajon. Emberölés bűntettében találta bűnösnek a Budapest Környéki Törvényszék.

Az ötvenes évei végén járó férfi 2014 novemberében, egyik reggel dolgozni ment. Napközben több bögre bort megivott, részegen érkezett a házhoz. Lakótársa ugyanígy tett otthon. A vádlott délután arra ért haza, hogy a velük lakó barátja megverte az élettársát.

Emiatt összeverekedtek, a későbbi áldozat pedig egy késsel több helyen megszúrta. Megragadta lakótársa torkát, szorítani kezdte, majd rálépett a nyakára. Ezután az udvarra húzta a barátját, aki ekkor már nem adott életjeleket, kötelet tett a nyakára és felakasztotta a diófára. Úgy gondolta, így sikerül elhitetnie, hogy a férfi öngyilkos lett. Később hullámpalákkal takarta el, majd rendet tett a lakásban és a véres ruhákat élettársa segítségével elégette. Másnap hajnalban végül úgy döntött, inkább elássa a holttestet, és így is tett.

Mindenkinek következetesen azt mondta, hogy barátja Balatonra ment dolgozni. A holttestet öt hónappal később találták meg, a hátsó kert közepén, egy lucernakupac alól hantolták ki a bűnügyi technikusok.

Fotó: Vezda László
Fotó: Vezda László

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik