Belföld

Megfojtotta, felakasztotta és elásta barátját az apaji “horrorházban” – elítélik

Ítéletet hirdet a bíróság annak a férfinak az ügyében, aki megölte lakótársát 2014 őszén Apajon. A perbeszédek már szerdán elhangzottak, döntés pedig pénteken születhet a Budapest Környéki Törvényszéken.

A vádlott Apajon élt élettársával, de velük lakott a férfi egyik barátja is, egy 39 éves egri férfi, a későbbi áldozat. Mindhárman ittak, és olykor csak alkalmi munkáik akadtak. Részegen általában veszekedtek, ilyenkor előfordult, hogy a vita tettlegességbe torkollott, nem egyszer rendőrök is jártak náluk.

gyilkosság apajon (Array)
Fotó: MTI

Az ötvenes évei végén járó férfi 2014 novemberében, egyik reggel dolgozni ment. Napközben több bögre bort megivott, részegen érkezett a házhoz. Lakótársa ugyanígy tett otthon. A vádlott délután arra ért haza, hogy a velük lakó barátja megverte az élettársát. Emiatt összeverekedtek, a későbbi áldozat pedig egy késsel több helyen megszúrta. Ekkor a vádlott “válaszul”

megragadta lakótársa torkát, szorítani kezdte, majd rálépett a nyakára. Ezután az udvarra húzta a barátját, aki ekkor már nem adott életjeleket, kötelet tett a nyakára és felakasztotta a diófára. Úgy gondolta, így sikerül elhitetnie, hogy a férfi öngyilkos lett. Később hullámpalákkal takarta el, majd rendet tett a lakásban és a véres ruhákat élettársa segítségével elégette. Másnap hajnalban végül úgy döntött, inkább elássa a holttestet, és így is tett.

Mindenkinek következetesen azt mondta, hogy barátja Balatonra ment dolgozni. A holttestet öt hónappal később találták meg, a hátsó kert közepén, egy lucernakupac alól hantolták ki a bűnügyi technikusok.

Fotó: Vezda László, PMRFK
Fotó: Vezda László, PMRFK

A házban egyébként 2015 nyarán – vagyis egy éven belül – történt egy másik gyilkosság is. A vádlott élettársát ölték meg. Miután ugyanis ő rács mögé került, az 52 éves asszonyhoz költözött a szeretője.

A 30 éves támadó maga értesítette a rendőröket apja tatárszentgyörgyi házából. A rendőrök a már ismer apaji címen találtak rá a nőre, brutálisan összeverve, ruhátlanul, holtan. Megszámlálhatatlan sérülés volt a testén, az arcát a felismerhetetlenségig összeverte gyilkosa.

A férfi bevallotta: gyakran vitáztak féltékeny barátnőjével, ilyenkor általában meg is verte. Azt mondta, általában addig ütötte, amíg el nem ájult vagy vér nem folyt, de mindig gyorsan kibékültek.  A gyilkosság előtti két napban is többször addig ütötte, míg elvesztette az eszméletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik