Belföld

Órák kérdése és megint -10 fok lesz

A szombat késő este 0 és -7 fok között várható a hőmérséklet, éjszaka elszórtan lehet hózápor, kisebb havazás. Napközben térben és időben változó felhőzetre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, északkeleten valószínű a több felhő, és ott még előfordulhat hózápor – írja a met.hu. Az északnyugati, nyugati szél az ország középső sávjában élénk, kezdetben időnként erős lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és -10 fok között várható, de a derült, havas, szélvédett vidékeken -13, -15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +3 és -5 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb.

Vasárnap a Tiszántúl keleti felén eshet tartósabban a hó, de számottevő (pár centis) új réteg inkább csak a Nyírségben illetve a beregi térségben alakulhat ki. A folytatás még fagyosabbnak ígérkezik, hétfőn dél felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, napközben már többnyire erősen felhős lesz az ég. Délen, délnyugaton hószállingózás, havazás is lehet, az északi, északkeleti szél megélénkül, délnyugaton néhol megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és -11 fok között, a vastagabb hóval borított, gyengén felhős részeken -15 fok körül, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és -7 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik