Élet-Stílus

Curtis elmondta, részt vett volna-e a februári gyermekvédelmi tüntetésen, ha a Fidesz szervezi

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A rapper azt mondja, fiatalkora óta Fidesz-szimpatizáns, és „vannak dolgok, amiken nem változtat az ember”.

Széki Attila, azaz Curtis volt Hajdú Péter vendége a Beköltözve frissen megjelent epizódjában. A közel kétórás interjú során a metoo témája is felmerült, mellyel kapcsolatban a rapper úgy fogalmazott: vannak dolgok, amelyek megbocsáthatatlanok.

Én elnézést tudok kérni, mert nem mentem el egy koncertre, mert be voltam állva. De azért hogy kérsz elnézést, hogy molesztáltál egy nőt? Elnézést lehet kérni, de vannak olyan megbocsáthatatlan dolgok, mint mondjuk például ez, ami volt Bicskén

– mondta Curtis, utalva a bicskei gyermekotthonban történt visszaélésekre.

A téma kapcsán a hazai influenszerek által szervezett februári gyermekvédelmi tüntetés is szóba került. A támogatók listáján kezdetben Curtis neve is megjelent, ám később a közösségi oldalán jelezte, hogy „nem csatlakozott semmiféle megmozduláshoz, ezért mindenkit arra kér, hogy ne éljenek vissza a nevével semmilyen fórumon”. A történtek után a rendezvény egyik szervezővel, Osváth Zsolttal egy nyilvános vita is kialakult kettejük között.

Azért nem mentem el, mert énszerintem az nem arról szólt. Az egy politikai tüntetés volt, nem a gyerekek javát szolgálta. Amikor megláttam, hogy kik fognak felszólalni, akkor biztos volt, hogy ez miről fog szólni. Ezt el is mondtam akkor a Zsoltinak, hogyha nem politikai tüntetés lesz, akkor rám számíthatsz. Aztán megláttam a névsort, és akkor nyilvánvaló volt, hogy ez miről szól. Ami utána volt, a Fidesz székháznál, satöbbi, az nem erről szólt

– magyarázta a rapper, amikor pedig a műsorvezető arról kérdezte, hogy ha a Fidesz szervezte volna az eseményt, elment volna-e rá, a következőket felelte:

El szerintem. El. Én már a Partizánban sem tagadtam, nem egy újkeletű dolog. Fidesz-szimpatizáns a család. És nálam az az igazság, hogy ez ilyen dolog. Vannak dolgok, amiken nem változtat az ember. Lehet, hogy vannak, amik nem működnek itt az országban, vannak, amik geci jól működnek az országban, de ez mindig így lesz. És a legfontosabb mindig az, hogy én egyetlenegy állami rendezvényen nem léptem föl, nem kaptam állami támogatást. Nekem nem kellett nézettséget generálni állami szinten.

Hozzátette, azért sem erőltette idén, hogy TV2-es munkái legyenek, hogy véletlenül se tudják rákiabálni, hogy a Fidesz miatt kapott lehetőséget a csatornánál.

Inkább pihenek egy évet vagy kettőt, és zenélek, csinálom a dalaimat, csak ne tudják rámkiabálni, hogy én olyan vagyok, mint sok előadó. Mert én magamtól értem el azt, amit elértem, és én magam miatt kapok melót, meg reklámot, elismerést.

Ami a politikai nézeteit illeti, Curtis hangsúlyozta: ahogyan ő sem kérdezi mástól, hogy miért nem fideszes, mert nem érdekli, úgy elvárja, hogy az ő nézeteit is fogadják el.

A beszélgetés során Orbán Viktor neve is szóba került, akivel a rapper állítása szerint a márciusi magyar-török meccsen találkozott először a Puskás Arénában.

Kapcsolódó
„Hatalmas megtiszteltetés” – Curtis elmondta, hogyan ismerkedett meg Orbán Viktorral
Márciusban a miniszterelnök több közösségi platformján is megjelent a rapper.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik