Nagyvilág

Cidrizik a télben? Nézze meg, mi van most Európában!

Angliától Svájcon át Horvátországig vihardagályok, orkánerejű szél, havazás, zivatarok, ónos eső sújtják Európát. Videók, képek a zimankóról.

Ugyan a brutális hideg végre eltakarodott Európa nagy részéről, azért az időjárás még bőven nem kegyes a kontinenssel. Viharciklonok söpörnek át a nyugati részen, miközben a Balkánon havazik és még mindig szokatlanul hideg van. Egy-egy képpel vagy videóval igyekszünk most bemutatni a Severe Weather Europe Facebook-oldaláról, hol mi a helyzet.

Olaszországban például az ónos eső bénította meg az északi rész közlekedését. Az alábbi fotót Bologna közelében lőtte a helyi meteorológiai szolgálat embere:

Forrás: Facebook/Emilia Romagna Meteo
Forrás: Facebook/Emilia Romagna Meteo

Az alábbi videón negyed órán át lehet nézni, ahogy valaki autózik a meseszép horvát havas tájban. A felvétel Gorski Kotar környékén, Rijekától nem messze készültek.

Szlovákiában is brutál sok hó esett, egy ideig ugye Magyarországról sem engedték át a kamionokat a hatóságok. Az alábbi fotók Kassán készültek, Ludmilla Bencova küldte be őket:

Eközben nyugaton nem(csak) a téli csapadékkal van gond, hanem például a nagy széllel. A szél Angliában, Hartlepoolban ekkora vihardagályt korbácsolt:

Belgiumban akkora volt az Angliát is sújtó vihar, hogy ritka jelenség történt: mennydörgős-villámlós hóvihar volt Eeklo városkájában.

És végül vissza Közép-Európába: Svájcban a brutál erős szél és a havazás együtt olyat hozott létre, amit az ember szívesen csak egy meleg szobából néz az ablakon keresztül:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik