Sport

A csoportos ellenfelet győzött le a hokiválogatott a 46 milliárdos Alba Aréna első meccsén

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A magyar férfi jégkorong-válogatott győzelemmel avatta az Alba Arénát, mivel felkészülési meccsen 2-1-re győzött az A csoportban szereplő Norvégia ellen.

Nem véletlen, hogy április 19-én játszották a 46 milliárd forintból felhúzott fehérvári csarnokban az első hokimeccset: 2008-ban ugyanis ezen a napon jutott fel az A csoportba a magyar válogatott, amikor legyőzte Ukrajnát Szapporóban.

Mohos Márton / 24.hu Kulturális eseményeknek és koncerteknek, nemzetközi vásároknak is helyt ad majd az új csarnok.

A lengyelek ellen két csúnya vereséget (2-5, 2-6) szenvedő csapathoz csatlakozott a tengerentúlon szereplő Garát Zsombor és a csíkszeredai Sofron István is, miután véget ért a klubszezonjuk, így már csak a dán döntőben érdekelt Erdély Csanád van távol.

Az új csarnokban Ortenszky Tamás volt az első kiállított játékos, de megúsztuk az emberhátrányt,

majd az első előnyt egyből ki is használtuk, Mihály Ákos lövése megpattant egy védőn, a korong kijött a norvég kapusról, és a szemfüles Terbócs István kapcsolt a leggyorsabban.

A második harmadban rövid időn belül kétszer is a kapuvasat találta el a hazai csapat, előbb Hári János, majd Sebők Balázs bosszankodhatott. A 27. percben viszont már ünnepelt a csarnok, mivel a második emberfórunkat is kihasználtuk, Papp Kristóf tette el a korongot a norvég kapus lábvédői között.

Mohos Márton / 24.hu Papp Kristóf szerezte a második gólunkat.

A harmad azonban norvég góllal zárult, Granholm egy pazar kapáslövésből vette be Bálizs Bence kapuját emberelőnyben. A második felvonás után még a magyar csapat állt jobban a kapura lövések tekintetében (24-23), de a meccs végére ez megfordult (28-34), mivel a norvégok megnyomták az utolsó húsz percet, újabb gólt azonban nem tudtak szerezni, úgyhogy a magyar válogatott 2-1-es győzelmet aratott.

A csapat szombaton is megmérkőzik a norvégokkal, majd április 23-án az olaszokkal találkozik, április 28-án pedig Japán ellen kezdi a bolzanói divízió 1/A-s világbajnokságot. A további ellenfelek: Dél-Korea, Románia, Olaszország, Szlovénia. Az első két helyezett jut fel a 16-os elitbe, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Mohos Márton / 24.hu A közös himnuszéneklés most sem maradhatott el.

Férfi felkészülési mérkőzés:

Magyarország – Norvégia 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
gól: Terbócs (15.), Papp (27.), illetve Granholm (38.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik