Belföld

Hiába nyerte meg Kovács Gergely az előválasztást, a DK jelöltjei mégis elindulhatnak a Hegyvidéken

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt XII. kerületi szervezete a Facebookon azt írja, hiába rendeztek nemrég előválasztást, amit a párt elnöke meg is nyert, most mégis úgy néz ki, hogy újabb akadálya lett a fideszes Fonti Krisztina legyőzésének az önkormányzati választáson.

Mint ismert, az előválasztáson Kovács Gergely, a párt társelnöke a Momentum jelöltjét és a civil Visi Piroskát győzte le, az LMP jelöltje pedig ugyan nem vett részt az előválasztáson, de később visszalépett Kovács javára. Mégis úgy néz ki, hogy Kovácsnak lesz ellenfele a baloldali ellenzék részéről is: a Kutya Párt szerint ugyanis a DK-s Élő Norbert elindulhat a választáson polgármesterjelöltként.

A párt szerint hiába támogatta a DK a Momentumot az előválasztáson, Élő a vereség után az MKKP kompenzációs listájára szeretett volna felkerülni, majd azzal fenyegetett, hogy ha nem indulhatnak el az előválasztásos megegyezés ellenére kettő helyett négy választókerületben, akkor mindegyikben el fognak. Később az MKKP szerint már azzal zsarolta a pártot, hogy ha nem léptetik vissza a DK-s polgármesterjelöltekkel szemben álló jelöltjeiket Erzsébetvárosban, Újpesten és Óbudán, akkor elindulnak minden hegyvidéki körzetben.

Élő Norbert 2019-ben a parlamenti ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje volt, akkor 40 százalékot szerzett a 60 százalékkal győző fideszes Pokorni Zoltánnal szemben.

A hírrel kapcsolatban kerestük a Demokratikus Koalíciót, de nem válaszoltak.

Néhány perccel cikkünk megjelenése után ugyanakkor elértük Élő Norbertet, aki azt mondta, várják, hogy tárgyalhassanak Kovács Gergelyékkel. Ameddig nem tárgyalnak, addig a DK megy a maga útján. Ezzel gyakorlatilag megerősítette az indulásáról szóló hírt. (A jelöltállításhoz szükséges aláírásgyűjtés szombaton kezdődik.)

Valamivel később a Demokratikus Koalíció nevében Élő Norbert közleményt is kiadott, amelyben azt írta:

Friss posztjában a Kutyapárt elnöke azt próbálja – sajnos már csak nem is viccesen – elhitetni, hogy én és a DK lehet az akadálya annak, hogy sok év után ne fideszes vezetése legyen a XII. kerületnek. Ez nem igaz. A DK a kerületi előválasztást megelőző Kutyapárt-Momentum paktumról nem is tudott, azt előlünk eltitkolták, ahogy azt Kovács Gergely korábbi nyilatkozatában büszkén el is ismerte. A DK-t – és a kerületben működő többi pártot – ez a titkos pártpaktum nem köti, nem is kötheti, hiszen abban nem vettünk részt, arról csak a sajtóból értesültünk. Most pedig ezt akarják erőszakosan lenyomni a torkunkon.

 

Láttuk, hogy a Kutyapártban működik az „akinek ellenvéleménye van, az inkább ne jöjjön el a taggyűlésre” típusú mentalitás, de a többi ellenzéki párt a kerületben ezt a működést nem fogadja el. Lássunk tisztán. Nem a DK, hanem a Kutyapárt az, amely a Fideszt segíti a fővárosi kerületekben azzal, hogy ellenjelöltet állít a közös ellenzéki polgármesterekkel, polgármester-jelölttel szemben például az I, a III., a IV., a VII. kerületekben. Miközben korábban ennek az ellenkezőjét nyilatkozták. Az még egy viccpárttól is túlzás, hogy a abban a kerületben, ahol ők adnák a közös polgármester-jelöltet, ott számon kérik a többi párt támogatását, de ahol nem ők, ott ellenjelöltet állítanak vele szemben.

 

Mi a Fideszt akarjuk legyőzni Budapesten is, a Kutyapárt pedig láthatóan az ellenzéket. Nem fog nekik sikerülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik