Lázár János sajtótájékoztatója
Belföld

Lázár: kormányon belül nem szokás „megvezetni” egymást

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 01. 05. 07:59

A miniszter elárulta, miért nem mondott igazat.

Szabó Tímea kérdezte Lázár Jánost, aki többször bizonygatta nagy nyilvánosság előtt, hogy még tavaly kivezetik a letelepedési kötvényprogramot. Ezt mondta a 69. Kormányinfón (a Hír TV kérdésére), majd állítását a 72. Kormányinfón megerősítette. Kijelentései miatt a Párbeszéd független képviselője azt kérdezte Lázár Jánostól, megvezették-e kormánytársai, az ígéretekkel ellentétben, miért nem vezették ki a letelepedési kötvényprogramot, mikorra várható ez.

 Miért nem mondott igazat, amikor a letelepedési kötvényprogram 2016-os év végi kivezetéséről beszélt?

A Miniszterelnökséget vezető miniszter Szabó Tímeának azt válaszolta, hogy tökéletesen tisztában van azzal, hogy képviselőtársa

és a Kormány politikai világnézete alapvetően eltér, így számos kérdésben nehezebben

tudnak szót érteni egymással. A miniszternek arról nincs információja, hogy

az Önök politikai családjában mik a hagyományok, ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy kormányon belül nem szokás „megvezetni” egymást.

Lázár emlékeztetett rá, hogy számos minisztertársa jelezte, a tavalyi felminősítések lehetőséget biztosítanak arra, hogy áttekintsék az állampapír kötvénypiacot. Az erről készült jelentést a kabinet 2017 elején napirendjére veszi, ez alapján dönt az esetleges változtatásokról.

A kormány korábban elvi döntést hozott arról, hogy a megváltozott gazdasági környezet miatt lehetséges a letelepedési kötvény kivezetése, amelynek menetéről a teljes helyzet megismerése után határoz.

2503 bevándorló pénzért sem jöhetett. Közülük 29 bukott meg az átvilágításon.

Mint korábban megírtuk, ezt a belügyminiszter árulta el, szintén ellenzéki kérdésre. Pintér Sándor válaszából kiderült, hogy egy kisvárosnyi ember vándorolhatott be Magyarországra “némi kölcsön nyújtása fejében”.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

The rescued private owned submarine UC3 Nautilus that sank on Friday 11. August, are dragged into Copenhagen Harbor 12. August 2017 by the Salvage ship Vina. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.