Belföld

Háromszor kergette el a petárda, negyedszerre infarktust kapott

Szilveszter-ejszaka(430x286)(1).jpg (mentő, szilveszter, petárda, )
Szilveszter-ejszaka(430x286)(1).jpg (mentő, szilveszter, petárda, )
Szokatlanul sok a kóbor kutya szilveszter óta. Az önkéntes állatmentőknél már több, mint 600 állatot regisztráltak. Csak minden harmadikat sikerült hazajuttatni.

Pintér Attila, a harmadik éve működő Szilveszteri Állatmentő Ügyelet vezetője a 24.hu-nak elmondta, míg korábban szilveszter után egy hét alatt 1000 kóbor állatot jelentettek, idén már másodikán este 600-nál tartott a lista. 200 kutya került haza eddig.

A csoport Facebook oldalán a talált, illetve keresett állatok fotóit közzétették30 önkéntes folyamatosan adminisztrál, telefonál és kutyákat fog be.

Pintér Attila az idei legfelháborítóbb esetként említi, hogy egy kutya háromszor szökött el otthonról, mégsem engedték be a lakásba vagy zárták biztonságos, kevésbé hangos helyre, negyedszerre az állat infarktust kapott. A gazdája csak másnap vette észre.

15672615_1219436511437049_3591813086874438945_n

Szilveszteri Állatmentő Ügyelet segít abban is, mit kell tenni kóbor kutya láttán, illetve hívható a 30/272-4073-as szám.

Pintér Attila azt javasolja, hogy akinek eltűnt a kutyája, macskája, semmiképpen se várja, hogy majd hazamegy.

Előfordulhat, de az esetek többségében a kutya eltéved és csak bolyong valahol, megeshet, hogy elüti egy autó vagy befogja valaki.

Azt javasolja, keresse neten a talált állatok között, elsősorban a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, illetve menhelyek oldalán.

Ha nem látja a listán, töltse fel az állat fotóját rövid leírással és telefonszámmal!

Pintér Attila szerint a chipezett kutyákat sem tudják mind hazajuttatni. 10 kutyából 3-nál még a régi tulajdonos száma van bejegyezve vagy egyáltalán nincs regisztrálva.

Ezen az oldalon lehet ellenőrizni, hogy van-e regisztrációja az oltási könyvben szereplő chipszámnak. Ha módosítani kell címet, telefonszámot, azt az orvos tudja megtenni.

Az Állatmentő Liga vezetője is arról beszél, hogy az idén a korábbiaknál több állatot üldözött el a petárdák zaja, ami nekik olyan mint egy háború.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik