Belföld

Elítélték távollétében Nancy gyilkosát

Emberölés és kifosztás bűntettében bűnösnek találták, és 18 év fegyházra ítélték a Fővárosi Törvényszéken azt a kínai férfit, aki tavaly május elsején meggyilkolt egy fiatal prostituáltat az Akácfa utcában. A vádlott jelenleg is Kínában van, még előzetes letartóztatásba sem helyezték, csak megfigyelés alatt tartják. Nem adták ki Magyarországnak, így Budapesten végig a távollétében tárgyalták az ügyét. Az ítéletet elküldik a kínai hatóságoknak, a továbbiakban rajtuk múlik, hogy  milyen büntetést kap – írja a Velvet.

Ahogy arról beszámoltunk,  a férfi 2015, május 2-án ölte meg a 19 éves Nancyt.  A lány prostiuáltként dolgozott, találkáit egy telefonos alkalmazással intézte. Az egyeztetett időpontokat mindig átküldte a barátjának. Akkor is szólt neki, ha megérkezett a kuncsaft, és akkor is, ha elhagyta a lakást. Innen tudták a nyomozók, ki az utolsó férfi, aki nála járt. A férfi távozásáról Nancy barátja már nem kapott üzenetet. Kiderült, az áldozatot támadója egy hamutartóval vágta fejbe, fojtogatta egy vezetékkel, végül többször megszúrta egy konyhakéssel.

A kínai férfi még 2013 novemberében érkezett Magyarországra, szakácsként dolgozott. Május 13-án a bíróság országos elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. A rendőrök feltérképezték a kapcsolatrendszerét, ellenőriztek egy hozzá köthető budapesti és szegedi lakást is, de egyik helyen sem találták. Végül kiderítették, pénzt kért az ismerőseitől, hogy repülőjegyet vegyen, és még május 2-án elhagyta az országot, hazarepült Kínába.

A kínai gyanúsított ellen a bíróság május 19-én adott ki európai és nemzetközi elfogatóparancsot, ezután a férfi Kínában feladta magát. 

akácfa utcai gyilkosság (Array)
Fotó: Sebestyén jenő

Ajánlott videó

Olvasói sztorik