Közélet

Újabb részletek Nancy haláláról

akácfa utcai gyilkosság (Array)
akácfa utcai gyilkosság (Array)

A gyilkos ismerőseitől kért pénzt, így tudta elhagyni az országot. Kínába repült.

Egy telefonos alkalmazással intézte találkáit az Akácfa utcában meggyilkolt lány. Az egyeztetett időpontokat mindig átküldte a barátjának. Akkor is szólt neki, ha megérkezett a kuncsaft, és akkor is, ha elhagyta a lakást. Innen tudták a nyomozók, ki az utolsó férfi, aki nála járt. Yao Gaopeng távozásáról Nancy barátja már nem kapott üzenetet.

Salling Péter főhadnagy, kiemelt főnyomozó a Zsaru magazinnak elmondta, a kínai férfi 2013 novemberében érkezett Magyarországra, szakácsként dolgozott. Május 13-án a bíróság országos elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. A rendőrök feltérképezték a kapcsolatrendszerét, ellenőriztek egy hozzá köthető budapesti és szegedi lakást is, de egyik helyen sem találták. Végül kiderítették, Yao Gaopeng pénzt kért az ismerőseitől, hogy repülőjegyet vegyen, és még május 2-án elhagyta az országot, hazarepült Kínába.

A bíróság május 19-én európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. “Az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központján keresztül felvesszük a kapcsolatot a kínai hatóságokkal, hogy mihamarabb felelősségre vonhassuk a férfit” – fűzte hozzá.


Fotó: Sebestyén Jenő

Ajánlott videó

Olvasói sztorik