Belföld

Fegyvereket és robbanóanyagot találtak két soproni lakásban

Egy soproni férfi tartózkodási és a lakóhelyén is lőfegyvereket és robbanóanyagot talált a rendőrség.

A rendőrség még csütörtökön jelent meg a gyanúsított sopronkövesdi házánál, ahol előzetes információik alapján engedély nélkül tartott lőfegyvereket kerestek. A házkutatás során puskákat, pisztolyokat és lőszereket találtak a nyomozók. Továbbá kiderült, hogy a 44 éves férfi másik, soproni ingatlanjában is találhatók engedély nélkül tartott fegyverek és lőszerek.

A két helyszínen csaknem négyszáz lőszert, hat pisztolyt és feltehetően II. világháborús puskákat, géppuskát, géppisztolyt, kézigránátot, robbanóanyagot és robbanószert foglaltak le.

A gyanúsítottat előállították és kihallgatták. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, azt mondta, hogy a lőfegyverek és lőszerek nagy részét elhunyt édesapjától örökölte, illetve maga is vásárolt hatástalanított fegyvereket. Ezeket gyűjtötte, bevallása szerint nem akart bűncselekményt elkövetni velük.

A rendőrség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette, robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntette, valamint közveszélyokozás bűntett előkészülete miatt indított eljárást a soproni férfi ellen. Az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását, a vádhatóság szerint ugyanis fennáll az eljárás megnehezítésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye. A végzés nem jogerős.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik