Belföld

Több működő bombát találtak a Teréz körúti robbantó pincéjében

Robbanóanyagok, szögek, facsavarok, több összeszerelt bomba - még a hatóságokat is megdöbbentette, mi mindent tárolt a férfi.

Több összeszerelt bombát és robbanóanyagokat is találtak a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi házában – értesült az RTL Híradó. A pince átkutatása után derült ki, hogy több működő bombája is volt, ezeket a gyanú szerint használni akarta a közeljövőben.

Az továbbra is rejtély, hogy miért robbantott.

Tanárcsaládból jött

Ahogy több lap megírta, bajos családi háttérből érkezett a Teréz körúton szeptember 24-én robbantó, ezzel két rendőrt súlyosan megsebesítő férfi, akit szerdán fogtak el a Zala megyei Karmacson. A TV2 Tények című magazinműsora ellátogatott Taksonyba, ahol egy-két helyivel is beszélt.

Kiderült, hogy a tágabb család pedagógiai vonalon mozgott, így az apa, a nagypapa és a nagymama is.

A nagymama alsós tanító volt, évekig az igazgatóhelyettesi posztot is betöltötte a helyi iskolában. A nagyapa kémiát tanított az általánosban, a diákok szerették, mert segítőkész volt, ahogy egy helyi fogalmazott,

mindig ceruzával írta be az egyest.

A merénylettel gyanúsított P. László apja szintén a taksonyi iskolában dolgozott, ő testneveléstanár volt. A Tények úgy tudja, a tanítványok nem szerették, állítólag agresszívan viselkedett.

Előzmények

Ahogy arról a 24.hu elsőként beszámolt, a férfit szerda délután fogta el a TEK. Úgy tudjuk, az elfogására szervezett akciót komoly munka előzte meg. A terrorelhárítók konvoját már szerda délelőtt látni lehetett az M1-M7 kivezetőn.

Az ügyészség és a rendőrség közös sajtótájékoztatón számolt be másnap az elfogásról. Eszerint robbantóra terrorelhárítók csaptak le Keszthelyen, egy félreeső úton, a kocsijánál szerda délután 4 körül.  A gyanúsítottról annyit mondtak, hogy magyar állampolgár és nincs nyoma a nyilvántartásban, vagyis büntetlen előéletű és nem budapesti. A bűncselekményt egyedül követte el és félő volt, hogy újabb merényletre készül.

A Teréz körút Király utcai kereszteződésében szeptember 24-én, 22 óra 36 perckor robbant bomba, egy házi készítésű szerkezet. Percek alatt özönlötték el rendőrök a helyszínt, és a számuk a következő órákban csak nőtt, kisbuszok érkeztek, tűzszerészek jöttek, készenlétisek, de még terrorelhárítók is. Két rendőr sérült meg, egyikük életveszélyesen, társa pedig súlyosan. Papp Károly, országos rendőrfőkapitány a támadás másnapján azt mondta, ki akarták végezni a rendőreit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik