Belföld

Videón, ahogy elfogják a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját

Videót tett közzé a rendőrség a Teréz körúti robbantással gyanúsított fiatalember elfogásáról. A robbantóra  terrorelhárítók csaptak le Keszthelyen, egy félreeső úton, a kocsijánál.

Az elfogásról sajtótájékoztatón számoltak be. A gyanúsítottról egyelőre annyit tudni, hogy magyar állampolgár és nincs nyoma a nyilvántartásban, vagyis büntetlen előéletű és nem budapesti. A bűncselekményt egyedül követte el és félő volt, hogy újabb merényletre készül. Hogy beszámítható-e, a későbbiekben vizsgálni fogják. Arra a kérdésre, hogy volt-e bármilyen képzettsége, hogy egy ilyen szerkezetet el tudjon készíteni, Keresztes Imre, főügyész főügyész annyit mondott, hogy elkészítette és működött. A szerkezetről mindössze azt árulták el, hogy a támadó valóban szögeket használt, ami igen brutális elkövetési mód

A tájékoztatón Papp Károly, országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy a munka “dandárját” a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberei végezték, de szorosan együttműködve az ügyészség munkatársaival. A teljes állomány dolgozott az ügyön. A tízmilliós nyomravezetői díj kapcsán közölte, nem fizetik ki senkinek, mert a nyomozók munkája vezetett eredményre.

A fiatalember egyébként panasszal élt a gyanúsítás ellen, ahogy az őrizetbe vétel ellen is, vallomást nem tett. Előzetes letartóztatását kezdeményezték.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik