Belföld

Rogán azt ígérte, el fog menni a bíróságra

Korábban külföldi elfoglaltságára hivatkozott, azért nem volt ott, amikor Portikkal szembesítették volna.

Rogán Antal el fog menni a bíróságra és nyilatkozatot fog tenni – ígérte a politikus, ügyvédjén keresztül. Csóka Velmirát az Index kérdezte erről.

Az ügyben a miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter a felperes, Juhász Péter Együtt-alelnököt pereli azért, mert bűnözőnek nevezte, és azt állította, hogy Portik Tamással üzletelt. Múlt péntekre kitűzték Rogán Antal és Portik Tamás szembesítését, azon azonban Rogán nem jelent meg, külföldi elfoglaltságára hivatkozva.

A tárgyalást azonban megtartották, ahol Portik egyebek mellett arról beszélt, hogy „a Tóni intézi a piaci árnál jóval alacsonyabban a belvárosi ingatlanokat”, illetve a piaci árnál jóval kedvezőbb értékbecslést. Azt is mondta, hogy tízmillió forintnyi eurót vitt Rogánnak. A politikus valótlannak nevezte Portik állításait.

Rogán Antal ügyvédje most azt mondta: a miniszter „más korábbi eljárásokban, ahol a bíróság ennek szükségét látta, mindig megjelent, akár felperesként, akár tanúként nyilatkozatot tett és természetesen a jövőben is meg fog jelenni és nyilatkozatot fog tenni a bíróság előtt”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik