Közélet

Nem lesz Rogán-interjú a Bildben, mert már volt

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint már szombaton megjelent a cikk, amit szombaton mára ígért.

 

A hétfői Bildben nem volt interjú Rogán Antal miniszterrel, amit most az általa vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda azzal magyarázott, hogy a cikk valójában szombaton már megjelent – írja az MNO. A hivatkozott írás azonban nem interjú, hanem egy rövid tudósítás volt Rogán Antal találkozójáról Markus Söder bajor államminiszterrel és Armin Laschet CDU-alelnökkel. Az írás arról szólt, hogy a magyar kormány fizetett hirdetésben kampányol a brexit ellen a Daily Mail című brit bulvárlapban.

A kabinetiroda szerint a miniszter interjút adott,

amiből nyilván felhasználtak bizonyos megszólalásokat a cikkhez. Tehát a németországi látogatásról készült egy cikk, ami megjelent a szombati nap folyamán.

A Bild Rogán Antaltól szombaton valóban idézett. Ennyit.

Az Európai Unión belüli nézeteltérések ellenére is össze kell tartania Európának. A britek nem mutathatnak hátat nekünk. Szükségünk van rájuk, nem utolsósorban azért, hogy ragaszkodjunk a szabályok betartásához.

Egy szombati válaszlevélben a kabinetiroda – már a rövid Bild-cikk megjelenése után – még azt írta, hogy az interjú Rogán Antallal várhatóan hétfőn lát napvilágot – írja az MNO, emlékeztetve rá, hogy a miniszter halaszthatatlan hivatalos dolga miatt nem tudott elmenni a bíróságra, ahol Portik Tamással szembesítették volna.

Juhász Péter, az Együtt alelnöke a Népszabadságnak azt mondta, Rogán Antal hiába akarta megúszni a szembesítést, a bíróság újra be fogja idézni. Portik Tamás a pénteki tárgyalási napon arról beszélt, hogy tízmillió forintnyi eurót vitt az akkoriban a Belváros polgármestereként tevékenykedő Rogánnak. A Miniszterelnöki Kabinetiroda ezt határozottan cáfolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik